Lifestyle

#Bananamisu

Lagani recept za desert koji podsjeća na talijansku omiljenu slasticu

Lagani recept za desert koji podsjeća na talijansku omiljenu slasticu

Banane su mnogima omiljeno voće. Često ih jedemo kao dio doručka uz zobenu kašu ili nam posluže kao brzinska užina i večera

Ako ste se pak zaželjeli nekog deserta s bananom, predlažemo vam da isprobate ovu brzu tortu, koju od milja možemo nazvatio - bananamisu.

Sastojci za biskvit:

4 jaja
4 velike žlice šećera
4 žlice brašna
malo maslaca i krušnih mrvica za kalup

Sastojci za nadjev:

4 dcl slatkog vrhnja
5 dag šećera u prahu
50 dag mascarponea
3 banane
sok od 1 limuna
kakao

Priprema torte s bananama:

Prvo ispecite biskvit. Kalup za torte s odvojivim obručem premažite s malo maslaca, pospite krušnim mrvicama i stavite na stranu. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Razbijte jaja, ubacite u njih šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči i postane svijetložuta. Zatim u smjesu dodajte prosijano brašno i lagano ga umiješajte špatulom ili kuhačom, nikako mikserom. Ulijte smjesu u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15-20 minuta, dok se biskvit ne odvoji od kalupa i postane zlatnožut na površini.

Pustite biskvit da se hladi u kalupu i pripremajte kremu. Slatko vrhnje tucite mikserom dok malo ne očvrsne. Zatim dodajte šećer i miksajte dok šlag ne postane čvrst. U zasebnoj posudi mikserom malo razradite mascarpone, a zatim ga ubacite u šlag i laganim ručnim miješanjem sjedinite sastojke u kompaktnu kremu. Kad je gotova, stavite je u hladnjak.

Banane ogulite, prerežite na pola po dužini i širini, pošpricajte ih sokom od limuna i posložite po ohlađenom biskvitu. Možda će vam zatrebati više banana, ovisno o njihovoj veličini i veličini kalupa, pa računajte na to. Prelijte banane i biskvit kremom. Malo protresite kalup kako bi se krema spustila i po potrebi je zagladite špatulom, a tortu zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati. Bilo bi idealno da prenoći u hladnjaku.

Prije serviranja posipajte je kakaom.


Reci što misliš!