Lifestyle

#isprobajte

Cheesecake s okusom tiramisua

Cheesecake s okusom tiramisua

Uživate u dekadentnim desertima poput kremastog cheesecakea ili grešno dobrog tiramisua? Ove opojne okuse možete spojiti i u jedan zapanjujući desert.

Tiramisu cheesecake se sastoji od podloge na bazi smrvljenih keksa i maslaca, kreme od sirnog namaza i mascarponea te neodoljivih piškota umočenih u kavu i rum. Dakako, sve je to obilno posipano ukusnim kakaom.

Najbolje od svega? Desert se ne peče te priprema u čaši pa ne morate strahovati od toga jeste li stavili dovoljno želatine i hoće li vam krema biti dovoljno čvrsta. Štoviše, ne morate uopće stavljati želatinu u kremu, a desert ne morate satima hladiti prije konzumacije. Možete ga pojesti odmah nakon izrade.

U receptu vam dajemo sastojke za dvije osobe koje valja podijeliti na dvije čaše. Ako trebate nahraniti više ljudi, udvostručite, utrostručite sastojke.

Sastojci za podlogu od keksa:

35 g mljevenih keksa
15 g rastopljenog maslaca

Sastojci za namočene piškote:

50 ml jake crne kave
2 piškota
1 čajna žličica ruma

Sastojci za kremu od sira:

70 g sirnog namaza
60 g sira mascarpone
60 ml vrhnja za šlag
40 g šećera u prahu
malo ekstrakta vanilije
zaslađeni kakao u prahu za posipanje

Priprema tiramisu cheesecakea:

Smrvite kekse u prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu na dno dvaju čaša.
Piškote natrgajte na manje komade te potopite u mješavini crne kave i ruma dok ne omekšaju.
Mikserom istucite sirni namaz i mascarpoone u jednu glatku smjesu zajedno sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Zasebno istucite vrhnje u šlag i ručno umiješajte u sirnu kremu.
Na podlogu od keksa dodajte dio sirne kreme. Na nju stavite komadiće piškota umočenih u kavu, pa preko toga ponovo dodajte kremu od sira i sve zajedno posipajte zaslađenim kakaom u prahu.

Poslužite odmah.


Reci što misliš!