Lifestyle

#hrana

Džin-tonik krafne: Recept za slasticu koja će oduševiti ljubitelje omiljenog pića

Džin-tonik krafne: Recept za slasticu koja će oduševiti ljubitelje omiljenog pića
Ivica Galovic/PIXSELL

Sezona krafni u ovom trenutku na samom je vrhuncu. Iako su nam dostupne na svakom koraku, u gotovo svakoj pekarnici i slastičarnici, mnogi će ipak rado napraviti i domaće krafne

Uz klasične punjene pekmezom ili pak one s čokoladnim punjenjem, možemo pronaći recepte za razne neobične varijante krafni.

Mi vam danas donosimo onaj za krafne s glazurom od džin-tonika koje bi mogle oduševiti sve ljubiteljice tog kultnog pića.

Same krafne rade se na klasičan način i po tradicionalnom receptu, pune se pekmezom po želji, a nakon hlađenja preliju se glazurom.

U nastavku pročitajte recept za glazuru od džin-tonika kojom ćete ih ukrasiti.

Sastojci za glazuru:

10 žlica šećera u prahu
4 žlice džina
2 žlice tonika
4 žličice soka od limuna

Priprema glazure:

Sve sastojke stavite u zdjelicu i promiješajte ih pjenjačom ili mikserom. Glazura bi trebala biti gusta i ljepljiva. Kada se krafne u potpunosti ohlade, stavite ih na pladanj ili tanjur i po svakoj razvucite žlicu glazure.


Reci što misliš!