Lifestyle

#kužina

"Priče jedne kuhače" donosi recept za kruh od banane i heljdinog brašna

Veliki sam ljubitelj kruha od banane i dugo sam bila u potrazi za zdravijom varijantom ovog kolača koji mogu jesti bez grižnje savjesti. Brinula me sočnost pa sam isprva bila skeptična prema heljdinom brašnu, ali kombinacija je ispala fenomenalno.


3 jako zrele banane
95 g heljdinog brašna
50 g zobenih pahuljica
50 g mljevenih oraha
1 žličica praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 žličica muškatnog oraščića
1 prstohvat soli
2 jaja
60 ml kokosovog ulja
2 žlice meda
30 g sjeckanih oraha za posipanje

Upalite pećnicu na 180°C i dugački kalup za pečenje obložite papirom za pečenje.

Otopite kokosovo ulje pa ga s jajima umutite mikserom. Dodajte med i sve još jednom dobro promiješajte.

Vilicom zgnječite banane pa im dodajte mljevene orahe (50 gr), heljdino brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić i sol.

Suhe sastojke dodajte jajima, kokosovom ulju i medu pa sve dobro promiješajte kuhačom.

Izlijte u kalup, poravnajte i pospite sjeckanim orasima.

Pecite 45 minuta, ostavite da se malo ohladi i poslužite.

Index


Reci što misliš!