#kužina
"Priče jedne kuhače" donosi recept za kruh od banane i heljdinog brašna
Veliki sam ljubitelj kruha od banane i dugo sam bila u potrazi za zdravijom varijantom ovog kolača koji mogu jesti bez grižnje savjesti. Brinula me sočnost pa sam isprva bila skeptična prema heljdinom brašnu, ali kombinacija je ispala fenomenalno.
3 jako zrele banane
95 g heljdinog brašna
50 g zobenih pahuljica
50 g mljevenih oraha
1 žličica praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 žličica muškatnog oraščića
1 prstohvat soli
2 jaja
60 ml kokosovog ulja
2 žlice meda
30 g sjeckanih oraha za posipanje
Upalite pećnicu na 180°C i dugački kalup za pečenje obložite papirom za pečenje.
Otopite kokosovo ulje pa ga s jajima umutite mikserom. Dodajte med i sve još jednom dobro promiješajte.
Vilicom zgnječite banane pa im dodajte mljevene orahe (50 gr), heljdino brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić i sol.
Suhe sastojke dodajte jajima, kokosovom ulju i medu pa sve dobro promiješajte kuhačom.
Izlijte u kalup, poravnajte i pospite sjeckanim orasima.
Pecite 45 minuta, ostavite da se malo ohladi i poslužite.
Izdvojeno
-
Zavezanih ruku i s trakama preko usta ukazali na kršenje životinjskih prava
-
U velikom finalu projekta Najiznajmljivač 2024. izabrani su najbolji hrvatski apartmani, kuće i vile za odmor, pa je tako ove godine najbolji apartman Iris Croatica Marine Skušić iz Oroslavja, najbolja kuća za odmor Bakina divljaka Ane Crljen iz mjesta Oriovčić, a najbolja vila je Villa Panorama del Tartufo Daniele Puh iz Žugani
-
Dalmatinska pjesma i klapski zvuk dobili su posebno mjesto na ovogodišnjem Adventu u Zadru uz nastup Matea Grgata, tenora iz malog mjesta Otok u Dalmatinskoj zagori.
-
Meterolog N1 Bojan Lipovšćak gostovao je u Novom danu gdje je s Mašenkom Vukadinović razgovaro o tome kakvo nas vrijeme očekuje u nadolazećem razdoblju.
Reci što misliš!