kužina
Nabujak od piletine i patlidžana idealan nedjeljni ručak
Nabujak od piletine i patlidžana idealan je nedjeljni ručak - evo recepta!
500 g Patlidžana
2 kom Luka
2 - 3 češnja Češnjaka
600 g Rajčice
400 g Baguetta
Sol
(po želji)
400 g Pileta
7 - 10 grančice Timijan
Papar
(po želji)
75 ml Crnoga vina
200 ml Pilećih juha
Priprema:
Patlidžan i rajčice oprati i narezati na ploške debljine 0,5 cm. Luk oguliti i narezati na tanke kolute. Češnjak oguliti i protisnuti. Oko 100 g bageta narezati na kriške.
Pileći odrezak oprati, lagano posušiti ubrusom i prepoloviti, ovisno o veličini. Natrljati solju, paprom i češnjakom.
U namašćeni kalup za naizmjenično u slojevima slagati red rajčice, patlidžana, kriške bageta i kolute luka, svaki red začiniti solju, paprom i nakidanim listićima timijana. Pomiješati crveno vino i kokošji temeljac i 200 ml preliti preko mesa i povrća.
Nabujak peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, nakon 15 minuta preko patlidžana preliti preostalu mješavinu juhe i vina. Uz to poslužiti preostali baget.
Izdvojeno
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
-
Ove subote, 14. prosinca, Zadar će oživjeti u šarenilu uniformi, plesu i ritmovima mažoret glazbe!
-
Nema sumnje da je retinol jedan od najučinkovitijih sredstava za borbu protiv bora i znakova starenja kože. Taj skup sintetičkih molekula dobivenih iz vitamina A, sveti je gral pomlađujućih sastojaka - pomlađuje, obnavljaja strukturu i kvalitetu kože, zaglađuje bore, smanjuje hiperpigmentacijske mrlje, ublažava akne…
-
Hrvatska je u 2024. bila među deset ''najguglanijih'' odredišta za putovanja, odnosno na 10. mjestu, dok je na prvom Turska, objavio je globalni magazin Conde Nast Traveler prema redovnom istraživanju i podacima Googlea o pretraživanju odredišta za putovanja u proteklih 12 mjeseci.
Reci što misliš!