Lifestyle

kužina

Nabujak od piletine i patlidžana idealan nedjeljni ručak

Nabujak od piletine i patlidžana idealan nedjeljni ručak

Nabujak od piletine i patlidžana idealan je nedjeljni ručak - evo recepta!

500 g Patlidžana
2 kom Luka
2 - 3 češnja Češnjaka
600 g Rajčice
400 g Baguetta
Sol
(po želji)
400 g Pileta
7 - 10 grančice Timijan
Papar
(po želji)
75 ml Crnoga vina
200 ml Pilećih juha

Priprema:

Patlidžan i rajčice oprati i narezati na ploške debljine 0,5 cm. Luk oguliti i narezati na tanke kolute. Češnjak oguliti i protisnuti. Oko 100 g bageta narezati na kriške.

Pileći odrezak oprati, lagano posušiti ubrusom i prepoloviti, ovisno o veličini. Natrljati solju, paprom i češnjakom.

U namašćeni kalup za naizmjenično u slojevima slagati red rajčice, patlidžana, kriške bageta i kolute luka, svaki red začiniti solju, paprom i nakidanim listićima timijana. Pomiješati crveno vino i kokošji temeljac i 200 ml preliti preko mesa i povrća.

Nabujak peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, nakon 15 minuta preko patlidžana preliti preostalu mješavinu juhe i vina. Uz to poslužiti preostali baget.

Lidl kuhinja


Reci što misliš!