gastro doživljaj
Pečena svinjska koljenica s kiselim zeljem
Kupus pirjati na laganoj vatri sa žlicom svinjske masti, paprom i listom lovora dok ne omekša...
Sastojci:
1 kom Ljubičasti luk
3 režnja Češnjaka
1 kom Svinjska koljenica
Sol
(po želji)
Lovorov list
(po želji)
Papar
(po želji)
2 žlice Masti
Dimljena paprika
(po želji)
1 glavica Kiseli kupus
(veća)
Priprema:
Svinjsku koljenicu kuhati u posoljenoj vodi s lukom i češnjakom 1 sat i 30 min. Sol, papar i dimljenu papriku pomiješati te dobro utrljati na kuhani buncek. Svinjsku koljenicu zaliti otopljenom svinjskom masti i peći 2 sata na 200 °C.
Kiseli kupus narezati na sitne trakice i po potrebi isprati ako je previse kiseo ili slan.
Kupus pirjati na laganoj vatri sa žlicom svinjske masti, paprom i listom lovora dok ne omekša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!