Lifestyle

gastro doživljaj

Pečena svinjska koljenica s kiselim zeljem

Pečena svinjska koljenica s kiselim zeljem

Kupus pirjati na laganoj vatri sa žlicom svinjske masti, paprom i listom lovora dok ne omekša...

Sastojci:

1 kom Ljubičasti luk
3 režnja Češnjaka
1 kom Svinjska koljenica
Sol
(po želji)
Lovorov list
(po želji)
Papar
(po želji)
2 žlice Masti
Dimljena paprika
(po želji)
1 glavica Kiseli kupus
(veća)

Priprema:

Svinjsku koljenicu kuhati u posoljenoj vodi s lukom i češnjakom 1 sat i 30 min. Sol, papar i dimljenu papriku pomiješati te dobro utrljati na kuhani buncek. Svinjsku koljenicu zaliti otopljenom svinjskom masti i peći 2 sata na 200 °C.

Kiseli kupus narezati na sitne trakice i po potrebi isprati ako je previse kiseo ili slan.

Kupus pirjati na laganoj vatri sa žlicom svinjske masti, paprom i listom lovora dok ne omekša.

Lidl kuhinja 


Reci što misliš!