#video
Lagano i ukusno: Cannelloni sa špinatom i sirom
Pogledajte jednostavan recept za pripremu ukusnih cannellona!
1. U tavu ulijemo maslinovo ulje, a zatim dodamo špinat i češnjak.
2. Pržimo dok se špinat ne skuha, a zatim dodamo svježi sir i nastavimo kuhati dok ne dobijemo kremastu smjesu.
3. Posolimo, popaprimo, a zatim dodamo naribani sir gouda i dobro promiješamo.
4. U kipuću vodu dodamo sol i maslinovo ulje te skuhamo tjesteninu za lazanje.
5. Na komadiće tjestenine stavimo smjesu od špinata i svježeg sira, a zatim ih zarolamo.
6. U posudu za pečenje ulijemo maslinovo ulje i pasiranu rajčicu, posolimo, popaprimo te na kraju složimo cannellone i prelijemo ih s još malo maslinovog ulja, pasirane rajčice i naribane mozzarelle.
7. Stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 190°C i pečemo 30-ak minuta. 8. Prebacimo na tanjure i po želji začinimo s malo ribanog parmezana.
Izdvojeno
-
Zagađenje zraka finim česticama ubilo je gotovo 240.000 ljudi u Europskoj uniji u 2022. godini, što je pad od pet posto u odnosu na prethodnu, stoji u izvješću Europske agencije za okoliš objavljenom u utorak.
-
Još jedna lijepa humanitarna priča bajkera Zadarske županije, moto klub D8 Maslenica prikupljao je donacije za štićenike Crvenog križa koja je bila izuzetno uspješna!
-
Dragan Primorac, predsjednički kandidat HDZ-a i partnera, poručio je u subotu u Splitu da će zakočiti ulazak Srbije u EU ako nam ne otvori arhive o grobnicama hrvatskih žrtava, te da će se zauzimati za jačanje hrvatske granice kako bi se onemogućio ulazak ilegalnih migranata u našu zemlju.
-
U zagrebačkom hotelu Zonar, 12.12. točno u 12 sati je održana promocija i najava najvećeg vinskog festivala u Dalmaciji – Zadar Wine Festivala, te kušanje 12 pomno odabranih vina.
Reci što misliš!