Lifestyle

fino i zdravo

Pečeni slatki kruh s kompotom od marelica

Pečeni slatki kruh s kompotom od marelica

U receptu saznajte kako pripremiti pečeni slatki kruh s kompotom od marelica.

Sastojci:

kompot od marelica, 150 g
vanilin šećer, 1 vrećica
mlijeko, 300 ml
maslac od kikirikija, 30 g
javorov sirup, 30 ml
kukuruzno brašno, 50 g
muškatni oraščić, 1/2 žličice (mljeveni)
rustikalan kruh, 1

U čisti lonac ulijemo sok od marelice i marelice iz kompota te pustimo da se ugrije.

U visoku usku posudu ulijemo mlijeko, razbijemo jaja, ulijemo malo javorovog sirupa, dodamo malo muškatnog oraščića, kukuruzno brašno i maslac od kikirikija. Sve sastojke izradimo štapnim mikserom. Dobivenu smjesu prelijemo u prikladnu posudu srednje veličine.

Rustikalan kruh narežemo na kriške debljine 1,5 cm. Narezane kriške stavljamo u smjesu i dobro ih natopimo. Zatim kruh vadimo iz smjese i stavljamo ga na ugrijanu tavu bez masnoće. Kriške pečemo do zlatno smeđe boje.

Na tanjure slažemo po 2-3 kriške kruha, prelijemo s malo javorovog sirupa, posipamo cimetom sa šećerom. Uz to poslužimo ugrijani kompot od marelica.

Finirecepti