gastro štorije
Neobičan trik kojim ćete omekšati junetinu
Kupili ste naizgled odličan komad junećeg mesa, ali nakon što ste ga pripremili u kuhinji i poslužili na tanjuru shvatili ste da okusom i nije toliko dobar jer ga je teško prožvakati, odnosno žilav je - situacija koja se dogodila svima barem jednom ma koliko god vješti bili u kuhanju.
Pripremite marinadu od ulja i začina, stavite meso unutra i ostavite preko noći u hladnjaku. Sat do dva prije pripreme ubacite unutra još i nekoliko kriški kivija – on sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko. Isto djeluje i ananas, prenosi BrightSide.
Osim ove dvije vrste egzotičnog voća, možete dodati malo rižinog vina, naribanog luka i jabuke i ostaviti u tome meso tijekom cijele noći, a jednako dobro djeluju i kiseline poput limuna i octa. Limun će djelovati već nakon sat vremena, pa se ovim trikom možete poslužiti ako pripremate neko jelo u zadnji tren. U octu već mora stajati cijelu noć, prenosi Večernji list.
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra u susretu su 12. kola regionalne ABA lige kao domaćini rutinski svladali Borac iz Čačka sa 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
-
U 12. kolu regionalne AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra večeras su u Krešinom domu pred oko tisuću i pol najvjernijih navijača stigli do pete pobjede. Uvjerljivo su svladali momčad Borca iz Čačka rezultatom 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
-
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina, a u sklopu manifestacije „Niti života“ sinoć je u Kneževoj palači svečano otvorena izložba "Velebit" renomiranog hrvatskog akademskog slikara Josipa Zankija.
-
Shizofrenija je mentalna bolest od koje obolijeva jedan posto populacije, muškarci najčešće u adolescentskoj dobi, a žene između 23. i 30. godine te je važno na vrijeme prepoznati simptome i započeti terapiju, istaknuto je u srijedu na konferenciji "Shizofrenija 360" u Zagrebu.
Reci što misliš!