Lifestyle

ljepota i zdravlje

Savjeti za njegu kose kod kuće: Jaje, ulje ricinusa i med nahranit će vlasi te im dati mekoću i visoki sjaj

Savjeti za njegu kose kod kuće: Jaje, ulje ricinusa i med nahranit će vlasi te im dati mekoću i visoki sjaj

Kosa zna reagirati na razne spojeve i kemikalije iz kupovnih formula, a ako vam se čini da vam je tjeme u disbalansu, možda je vrijeme za kozmetiku koju je lako napraviti - kod kuće

Donosimo vam odlične i jednostavne recepte za šampon, regenerator i masku, odnosno pakung za kosu. Ove formule jednostavno je napraviti te će kosa nakon njih biti sjajna, mekana i super čista, piše 24sata.

Šampon s uljem jojobe

Dobra njega kose započinje šamponiranjem, a mnogi frizeri tvrde da je potrebno ovaj korak raditi dva puta.

Šampon domaće radinosti sadrži pola čaše vode, pola čaše biljnog prirodnog sapuna, pola čaše ulja jojobe te 20-tak kapi eteričnog ulja. Birajte izuzetno efikasno ulje čajevca za antibakterijsko i antiseptičko djelovanje.

Prednosti sode bikarbone

Ovaj sastojak zasigurno se nalazi u svakoj kuhinji. No, možete njime trljati tjeme, u malo vode. Naime, soda bikarbona odlično čisti, stoga je dobar primjer 'šampona' koji će vaše tjeme u potpunosti očistiti.

Regenerator s medom i žumanjkom

Nakon dobrog čišćenja bitno je staviti regenerator. Primjer je formula u koju ćete umiješati jedno jaje, žlicu meda i 4 žličice bademovog ulja. Ako volite miris i efekt kokosa, stavite kokosovo umjesto bademovog ulja.

Ove formule kosi će dati ne samo super čistoću, već će je nahraniti i balansirati tjeme.

Maska s uljem ricinusa

Ricinusovo je ulje poznato kao podrška rastu kose, stoga je dobro staviti ga u masku ili pakung za kosu. U 1 žlicu ulja stavite 2 jaja i to je to - na kosi držite oko pola sata.

Kosa će biti meka, nahranjena i predivno sjajna.


Reci što misliš!