Lifestyle

#automobili

Auti se biraju i po - visini. Ovo su najbolji izbori za jako visoke i niske ljude

Auti se biraju i po - visini. Ovo su najbolji izbori za jako visoke i niske ljude

Veličina automobila ponekad nije važna za komfor vozača.

To je potvrdilo i istraživanje Consumer Reportsa u pogledu komfora u automobilu ovisno o visini vozača. Automobile su testirali vozači visine 155 do 188 cm, a njihovi dojmovi su sljedeći. 

Kad su visoki vozači u pitanju, njima je najneudobnije u automobilu kao što je Mazda MX-5 Miata, što je i očekivano. Isto vrijedi i za Porsche 918 Spyder, ali i novije, poput Toyote Supre. Ono što iznenađuje je da mjesta nema ni u Jeep Gladiatori i Wrangleru, još većoj Toyoti Tacomi, te pomalo zaboravljenoj Hondi Insight. 

Ako spadate u red visokih vozača, nećete zažaliti izborom BMW-a serije 7, X5 i X7, Audija A8 i Q7, Volva XC90 te luksuznih SUV-ova Porschea Cayenne i Range Rovera. 

U Mazdi MX-5 nije ugodno ni nižim vozačima, a njima nije ugodno ni u Jeep Wrangleru, Chevrolet Camaru te nizu velikih kamioneta kao što su Ford F-150, Nissan Titan i Chevrolet Colorado. Tu su se opet pojavili i Toyota Tacoma, Jeep Gladiator i Wrangler. 

Nižim vozačima najbolje odgovaraju, uz luksuznu Seriju 7 i X5 iz BMW-a i Volvo XC90, i nešto manji automobili poput Volkswagen Tiguana i BMW-a X3. 

Rezultate istraživanja za Fox News je komentirao Mike Quincy iz Consumer Reportsa, rekavši kako mnogi modeli nisu pogodni za visoke i niske vozače jer ne nude adekvatno podešavanje sjedala. Dodatno, u mnoge kamionete se teško ulazi, čak i kad imaju bočne stepenice. 

​​​​​​​