Lifestyle

#fitness

Četiri savjeta uz koja ćete učvrstiti trup i izgraditi snažne trbušne mišiće

Četiri savjeta uz koja ćete učvrstiti trup i izgraditi snažne trbušne mišiće

Snažan core cilj je većine redovitih vježbača, ali ako ste početnik u fitnessu, vrlo vjerojatno ćete prvo poželjeti izgraditi vidljive trbušne mišiće.

Osobni trener Noam Tamir za Insider ističe da je to moguće postići uz pomno odabrane vježbe i male promjene u prehrani.

1. Treninzima dodajte složene pokrete poput mrtvog dizanja, čučnjeva i potisaka

Tamir preporučuje pokrete koji koriste više velikih mišićnih skupina. To su čučnjevi, potisci i mrtvo dizanje.

"Složene vježbe učinkovitije su od samih trbušnjaka jer ciljaju na veće skupine mišića i sagorijevaju više kalorija", kaže. 

Dizanje utega također je oblik tjelovježbe koji preporučuje. 

"Ono sagorijeva kalorije i nakon što završite s treningom, jer se vaši mišići oporavljaju od naprezanja, što je poznato kao učinak izgaranja", pojasnio je trener.

2. Dajte prioritet prehrani

Da biste dobili vidljive trbušne mišiće, morate ostvariti kalorijski deficit, što znači sagorjeti više energije nego što trošite. Tamir ističe da je ključno unositi dovoljno proteina. Oni će vas duže držati sitima, a nalaze se u nemasnom mesu, jajima, ribi, tofuu, jogurtu ili grahu. 

3. Vježbajte pametnije, ne teže

Stacionarno kardio-vježbanje, koje uključuje trčanje po travi ili vožnju sobnog bicikla, popularno je za sagorijevanje masti, ali oduzima mnogo vremena. Umjesto da na to trošite vrijeme, Tamir preporučuje da svoje treninge završite vježbama metaboličke otpornosti ili razdobljima dizanja utega visokim intenzitetom s kratkim periodima odmora. Također možete uključiti intervalni trening visokog intenziteta nekoliko puta tjedno kako biste sagorjeli više kalorija, rekao je.

4. Ostanite motivirani slaveći napredak

Mogu proći tjedni ili mjeseci prije nego što uočite značajne promjene u ogledalu. pa je ponekad teško zadržati motivaciju. Zato Tamir savjetuje da pratite kako vam raste snaga i razvijaju se vještine.

"Možete pratiti kako se mijenja težina koju dižete, broj ponavljanja koja radite ili kako se osjećate nakon treninga. U početku ćete možda osjećati umor i bol, ali za nekoliko tjedana bit ćete u stanju učiniti puno više", dodaje. 

Jedna od prvih stvari koja će se početi događati su neurološke promjene, koje se ne vide u ogledalu, ali će vas osnažiti i motivirati da se pridržavate rutine vježbanja.


Reci što misliš!