recept
Piletina u bijelom umaku
Idealan recept za početnike u kuhinji.
Sastojci:
– 1 kg pilećih prsa
– 3,4 češnja češnjaka
– 1 dcl bijelog vina
– 3,4 žlice brašna
– 200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Piletinu isjeći na trakice oko 4 ili 5 cm dužine.
Isječeno meso posuti brašnom.
Staviti u dublju tavu ili zdjelu na zagrijano ulje i pržiti dok se ne počne rumeniti.
Kad je meso djelomično prženo dodati bijelo vino i pirjati dok vino gotovo ne zavrije. Tada dodati nasjeckani češnjak, kratko propirjati, dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi malo vode. Začiniti solju i paprom.
Kuhati još nekoliko minuta.
Može se poslužiti uz tjesteninu, ili pire krumpir.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Jednom kad uvidite da ništa što oni kažu ili rade nije zbog vas, nije važno tko o vama širi glasine, tko vas za nešto krivi, tko vas odbacuje ili se ne slaže s vašim stajalištem. Nijedan trač ne utječe na vas. Čak se ne trudite braniti svoj kut gledanja. Jednostavno puštate da psi laju, a oni će zasigurno lajati i lajati i lajati. Pa što? Što god ljudi rekli ne utječe na vas jer ste otporni na njihova shvaćanja i emocionalni otrov.
-
Američki predsjednik Donald Trump ponudio je u ponedjeljak da osobno dođe na moguće pregovore između Ukrajine i Rusije u Turskoj kasnije ovog tjedna.
-
Prema podacima iz istraživanja, 81 posto sestara osjeća se premoreno na kraju radnog dana, a plaće su sve samo ne motivirajuće.
-
Neki su predložili korištenje proizvoda poput deterdženta za posuđe, ali ta opcija uključuje dosta ribanja.
Reci što misliš!