recept

Piletina u bijelom umaku

www.profimedia.hr

Idealan recept za početnike u kuhinji.

Sastojci:

– 1 kg pilećih prsa

– 3,4 češnja češnjaka

– 1 dcl bijelog vina

– 3,4 žlice brašna

– 200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Piletinu isjeći na trakice oko 4 ili 5 cm dužine.

Isječeno meso posuti brašnom.

Staviti u dublju tavu ili zdjelu na zagrijano ulje i pržiti dok
se ne počne rumeniti.

Kad je meso djelomično prženo dodati bijelo vino i pirjati dok
vino gotovo ne zavrije. Tada dodati nasjeckani češnjak, kratko
propirjati, dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi malo vode.
Začiniti solju i paprom.

Kuhati još nekoliko minuta.

Može se poslužiti uz tjesteninu,  ili pire krumpir.

Dobar tek!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail desk@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest