recept
Piletina u bijelom umaku
Idealan recept za početnike u kuhinji.
Sastojci:
– 1 kg pilećih prsa
– 3,4 češnja češnjaka
– 1 dcl bijelog vina
– 3,4 žlice brašna
– 200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Piletinu isjeći na trakice oko 4 ili 5 cm dužine.
Isječeno meso posuti brašnom.
Staviti u dublju tavu ili zdjelu na zagrijano ulje i pržiti dok se ne počne rumeniti.
Kad je meso djelomično prženo dodati bijelo vino i pirjati dok vino gotovo ne zavrije. Tada dodati nasjeckani češnjak, kratko propirjati, dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi malo vode. Začiniti solju i paprom.
Kuhati još nekoliko minuta.
Može se poslužiti uz tjesteninu, ili pire krumpir.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
U subotu promocija knjige o Dori Pejačević autora Zadranina Domagoja Marića, a nakon toga slijedi koncert Zagrebačkog kvarteta
-
U gradskom derbiju košarkaši Los Angeles Lakersa slavili su nad Clippersima 106-102, a hrvatski centar Ivica Zubac odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri.
-
Zdrava prehrana dobra je za svakoga, bez obzira na ciljeve. No, može biti teško odrediti kako krenuti, pa evo osnovnih smjernica. Voće, povrće i proteini najlakši su početak i imaju najveći utjecaj.
-
Noćnjak se svečano otvara 13. ožujka i traje do 16. ožujka 2025., a izrađen je u suradnji s brojnim znanstveno-stručnim institucijama, tako da nudi niz interesantnih tema i radionica.
Reci što misliš!