#recepti
Piletina u umaku od meda - neobična kombinacija puna okusa
Piletina u slatko-ljutom umaku iz pećnice.
Sastojci:
– 6 pilećih bataka
– maslinovo ulje
– 2 žličice meda
– soja sos
– 3 čehurice češnjaka
– 1 luk
– majčina dušica
– 1 žličica smeđeg šećera
– 2 žličice gustina
– sezam
– čili papričice
– sol, papar
Priprema:
Pileće batke otkoštene, bez kože, izrežite na kockice veličine zalogaja.
U posudu u kojoj ćete ih marinirati, dodajte sve preostale sastojke osim sezama i dobro izmiješajte.
Zatim sve stavite u frižider da se marinira najmanje dva sata, a idealno bi bilo da piletina ostane u marinadi preko noći.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Piletinu složite u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje, pospite sezamom i pecite 20 minuta.
Poslužiti s rižom i sezonskom salatom.
Izdvojeno
-
U zadarskom Arsenalu održani su 4. Dani vina i gastronomije Zadarske županije u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i Sveučilišta u Zadru.
-
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u petak, 13. prosinca u Rijeci gdje je sudjelovao na svečanoj primopredaji 3 nove brodice za Lučke kapetanije Pula, Rijeka i Senj.
-
Božićna čarolija preplavila je i Opću bolnicu Zadar. Bolnički je krug zasjao u blagdanskom ruhu, stvarajući dašak čarobne atmosfere uoči najljepšeg kršćanskog blagdana, Božića.
-
Sljedećeg vikenda u Salima održati će se malo drugačiji advent od ostalih na kakve smo se navikli zadnjih godina. Lišen blještavila visokih cijena i ljudske pohlepe.
Reci što misliš!