Lifestyle

recept

Kremasti kolač s ananasom

Kremasti kolač s ananasom
Pixabay

Ovom osvježavajućem kolaču naprosto nećete moći odoljeti, posebice ako ste ljubitelji ananasa.

Sastojci: 

4 jaja
1 čaša šećera
1 čaša brašna
1 čaša ulja
1/2 čaše mlijeka
1 prašak za pecivo
1 korica limuna
3 žlice tople vode
Za  kremu
1/2 litre mlijeka
4 žumanjka
200 gr šećera
2 žlice brašna
1 vanilin šećer
2 dcl šlaga
1 konzerva narezanog ananasa

Priprema:

Sastojke za biskvit izmiksajte, na samom kraju žlicom umiješajte toplu vodu i odmah izlijte u nauljeni i pobrašnjeni pleh za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva na 20-ak minuta ili dok nije gotov (probati nožem). Kad je gotov, malo ga pošpricajte sokom iz kompota od ananasa i pustite da se ohladi.

Žumanjke, šećer i brašno izmiksajte i ukuhajte u mlijeko. Kuhajte nekoliko minuta stalno miješajući. Kad se krema zgusne, uklonite s vatre, umiješajte vanilin šećer i pustite da se potpuno ohladi.

Šlag izmiksajte i umiješajte ga u ohlađenu kremu, zajedno s ocijeđenim komadićima ananasa.

Kremu premažite preko biskvita i gotovi kolač stavite u hladnjak, najbolje nekoliko sati – da se krema stisne. Možete prepržiti listiće badema i posuti ih po kremi.

Dobar tek!


Reci što misliš!