Lifestyle

recept

Kremasti rižoto za koji vam ne treba puno sastojaka

Kremasti rižoto za koji vam ne treba puno sastojaka
Ilustracija

Rižoto je raznovrsno jelo koje se može pripremiti od raznih sastojaka.

Sastojci:

– 300 grama riže
– 300 grama gljiva po želji
– 120 ml suhog bijelog vina
– 50 grama naribanog parmezana
– 1,2 l temeljca od mesa ili povrća
– 1 manji luk
– komadić maslaca
– sol i papar
– peršin
– biljno ulje za dinstanje

Priprema:

1. U većem loncu zagrijte malo ulja, pa na njemu izdinstajte sitno nasjeckani luk. Za to će vam biti potrebno oko tri do četiri minute.

2. Dodajte nasjeckane gljive i dinstajte sve zajedno oko dvije do tri minute.

3. U lonac ubacite rižu i lagano je dinstajte oko minute uz stalno miješanje.

4. Podlijte bijelim vinom i kuhajte sve zajedno dvije do tri minute dok alkohol ne ispari.

5. Malo po malo dodajte temeljac u rižu uz često miješanje. Kada riža „popije“ svu tekućinu dodajte još.

6. Ponavljajte taj postupak dok niste potrošili sav temeljac, a riža nije kuhana do kraja, al dente. Za to će vam biti potrebno oko 20 do 25 minuta termičke obrade na laganoj temperaturi.

7. Pri kraju kuhanja u rižu dodajte komadić maslaca i naribani parmezan, posolite i popaprite po želji, a sve zajedno ukrasite s malo svežeg peršina, prenosi N1.

Dobar tek!


Reci što misliš!