Lifestyle

#prehrana

Koliko je uistinu ispravna podjela na zdrave i nezdrave namirnice?

Koliko je uistinu ispravna podjela na zdrave i nezdrave namirnice?
Thinkstock

Postoje dva faktora koja bismo trebali promijeniti u našoj svakodnevnoj rutini ako želimo vidjeti pozitivne rezultate. Trebali bismo biti aktivniji i paziti što jedemo, poruka je stručnjaka za hranu i fitness Graemea Tomlinsona. Svi smo čuli da kruh deblja, ali on tvrdi da je to samo mit. Otkrio je istinu koja stoji iza te teorije.

"Nema neke razlike između bijelog i smeđeg kruha, osim što potonji sadrži više vlakana, što može povećati sitost", kaže te naglašava da se pažnja treba usmjeriti na hranu koja se konzumira uz kruh.

Recimo, sama šnita kruha sadrži 95 kalorija, no uz još 40 grama maslaca od kikirikija i 30 grama pekmeza povećava ukupan unos kalorija na više od 400.

"Imajte na umu da i jednostavni namazi poput maslaca duplo povećavaju kalorijsku vrijednost vaše šnite 'kruha'", dodaje Tomlinson.

Tomlinson želi da se ljudi osvijeste i shvate da nije problem u kruhu, već u samoj kombinaciji namirnica koje jedemo uz njega. Također naglašava da hranu ne treba dijeliti na zdravu i nezdravu, jer ne postoji namirnica koju se može definirati kao nezdravu, već samo kao loše kombiniranu.


Reci što misliš!