Lifestyle

gastro

Ukusna tjestenina sa slaninom i bosiljkom fia je ideja za ručak ili večeru

Ukusna tjestenina sa slaninom i bosiljkom fia je ideja za ručak ili večeru

Ukusna tjestenina sa slaninom i bosiljkom fia je ideja za ručak ili večeru. Evo i recepta.

Sastojci:

– 400 g tjestenine

– 200 ml vrhnja za kuhanje

– limunov sok

– sol, papar

– 3 žlice parmezana

– bosiljak

– 2 češnja češnjaka

– 4 žlice maslinovog ulja

– 20 g sušene slanine

– 200 g očišćenog graška

– 1 žličica suhog biljnog začina

– peršin

Priprema:

Slaninu izrežite na sitne kocke. Pripremite mješavinu od bosiljka: zgnječite češnjak, dodajte bosiljak, parmezan, maslinovo ulje i papar, pa sve dobro izmiješajte.

Tjesteninu skuhajte u slanoj kipućoj vodi. U većoj posudi na malo ulja popržite slaninu, dodajte grašak i suhi biljni začin.

Dinstajte i zalijevajte vodom dok grašak ne omekša, a zatim dodajte malo limunovog soka.

Tako pripremljenom grašku dodajte kuhanu ocijeđenu tjesteninu i mješavinu s bosiljkom.

Sve promiješajte i ostavite neka se krčka pa dodajte malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina, vrhnje za kuhanje i nasjeckani peršin.