Lifestyle

gastro štorije

Papaja na kapuli i češnjaku - prilog iz Brazila savršeno ide uz meso

Papaja na kapuli i češnjaku - prilog iz Brazila savršeno ide uz meso

Papaja na mslinovom ulju s lukom i češnjakom - zanimljiv prilog mesu; potiče iz Brazila, recept je iz jedne knjige o kulinarici te južnoameričke zemlje

Sastojci

za 4 osobe
1 papaja
1 glavica luka (kapule)
2 režnja češnjaka (bijelog luka)
2 žlice maslinovog ulja

Priprema

Papaju prerežemo na pola, izvadimo koštice, ogulimo je i za 1 sat stavimo u hladnu vodu.

Luk nasjeckamo na kocikce, češnjak sitno nasjeckamo.

Papaju narežemo na kocke.

U tavi ugrijemo maslinovo ulje i prepržimo luk, tek toliko da malo požuti. Dodamo češnjak i malo pržimo, pazimo da ne porumeni.

Dodamo nasjeckanu papaju, malo promiješamo, smanjimo vatru i pokrijemo te pirjamo pet do deset minuta, da voće malo omekša. Povremeno promiješamo.

Odličan prilog mesnim jelima bez umaka.

Lagana kiselina i malo slatki okus jako se dopunjuje  s crvenim mesom, uz steak ili biftek na žaru.


Reci što misliš!