gastro štorije
Papaja na kapuli i češnjaku - prilog iz Brazila savršeno ide uz meso
Papaja na mslinovom ulju s lukom i češnjakom - zanimljiv prilog mesu; potiče iz Brazila, recept je iz jedne knjige o kulinarici te južnoameričke zemlje
Sastojci
za 4 osobe
1 papaja
1 glavica luka (kapule)
2 režnja češnjaka (bijelog luka)
2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Papaju prerežemo na pola, izvadimo koštice, ogulimo je i za 1 sat stavimo u hladnu vodu.
Luk nasjeckamo na kocikce, češnjak sitno nasjeckamo.
Papaju narežemo na kocke.
U tavi ugrijemo maslinovo ulje i prepržimo luk, tek toliko da malo požuti. Dodamo češnjak i malo pržimo, pazimo da ne porumeni.
Dodamo nasjeckanu papaju, malo promiješamo, smanjimo vatru i pokrijemo te pirjamo pet do deset minuta, da voće malo omekša. Povremeno promiješamo.
Odličan prilog mesnim jelima bez umaka.
Lagana kiselina i malo slatki okus jako se dopunjuje s crvenim mesom, uz steak ili biftek na žaru.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!