Lifestyle

#ljubimci

Osam tihih pasmina koje su idealne za sve koji žive u stanu

Osam tihih pasmina koje su idealne za sve koji žive u stanu
www.pixabay.com

Ako razmišljate o nabavci psa, osim mješanaca koje možete udomiti, na raspolaganju imate i 221 različitu pasminu pasa. Potrebno je dobro razmisliti kojeg psa odabrati i uzeti u obzir sve faktore.

Između ostalog, određene pasmine su bučnije od ostalih, što može biti problem ako imate susjede koji bi se mogli žaliti na neprestano lajanje i zavijanje. Nikad ne možete biti sigurni da pas neće lajati, ali postoje one koje općenito laju manje te se smatraju tihima. 

Basenji

Ako želite biti sigurni da pas neće lajati, onda je Basenji opcija za vas. Njegovo ime doslovno se prevodi kao "pas bez laveža", iako stvara tihe, ali pomalo čudne zvukove koji zvuče kao jodlanje.

Francuski buldog

Francuski buldog posebno je dobar izbor za one koji žive u stanovima, jer rijetko laju i ne treba im velika količina prostora.

Buldog

Buldozi su jedna od najtiših pasmina koja provodi dosta vremena drijemajući.

Bernski planinski pas

Osim što su bernski planinski psi prekrasni, vrlo su odani i laju samo kad je član obitelji u opasnosti ili iz drugog opravdanog razloga.

Kavalirski španijel kralja Charlesa

Koliko su slatki, toliko su tihi. Kavalirski španijel kralja Charlesa možda će lajati da vas obavijesti da je netko pred vratima, ali ubraja se u tihe pasmine.

Whippet

Whippeti su vrlo brzi i nevjerojatno dragi psi, ali i iznenađujuće lijeni i vrlo loši čuvari. Malo je vjerojatno da će zalajati čak i ako netko provali u dom.

Shih tzu

Shih tzu će se radije sklupčati u krilu svog vlasnika nego raditi nered i bučiti.

Shiba inu

Vrlo inteligentni Shiba inu, podrijetlom iz Japana, još je jedan pas koji obično laje samo ako za to postoji vrlo dobar razlog.


Reci što misliš!