recept
Zapečeno mljeveno meso
Veoma ukusno jelo iz pećnice s mljevenim mesom i kremastim preljevom.
Sastojci:
– 500 g mljevenog mesa
– 2 poruiluka
– 1 jaje
– 50 g prezle
– sol, biber
– suhi biljni začin
– par žlica maslinovog ulja
Preljev:
– 2 jaja
– 150 ml vrhnja za kuhanje
– malo soli
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržiti mljeveno meso. Dodati isjeckani poriluk, pa začiniti po ukusu.
Dinstati na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta. Zatim skloniti sa štednjaka, pa dodati prezle i umućeno jaje.
Dobro izmiješati i uliti u vatrostalnu posudu, premazanu maslacem i posutu brašnom.
Peći na 200 stupnjeva, oko 20 minuta.
Umutiti jaja i vrhnje, posoliti po ukusu. Politi preko mesa, pa još kratko zapeći.
Pečeno jelo ohladiti, pa ga narezati na kocke.
Poslužiti uz salatu.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!