recept
Piletina s kikirikijem u umaku od gljiva
Piletina u fantastičnom sosu od gljiva.
Sastojci
1 cijelo pile isječeno na komade
4 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka
50 g slanine
3 češnja češnjaka
2 žlice sjeckanog svježeg peršina
2 žlice sjeckanog svježeg bosiljka ili 1 žlica suhog
2 lista lovora
125 ml bijelog vina
150 ml pileće juhe
50 g neslanog kikirikija
sol, papar
malo crvene mljevene paprike
4 žlice brašna
8 šampinjona
Priprema
Pile isjecite na komade, oprerite i osušite. Popaprite, posolite, dodajte mljevenu papriku i ostavite da malo odstoji. Po želji možete preliti žlicom limunovog soka.
Dok piletina stoji, isjeckajte luk, češnjak i bosiljak i stavite na stranu. Sitno isjeckajte slaninu, gljive isjecite na manje komade.
U veću tavu nalijte ulje i zagrijte. U plitak tanjur naspite brašno i uvaljajte svaki komad mesa u njega. Zatim pržite na vrućem ulju dok meso ne porumeni s obje strane. Meso izvadite na tanjur, a u ulju zatim pržite sitno isjeckan luk i slaninu. Potom dodajte češnjak, peršin, gljive, bosiljak, lovorov list i vino te piletinu vratite u umak. Zatim dodajte pileću juhu i sitno isjeckan kikiriki.
Meso pustite da krčka na umjerenoj temperaturi 30 do 40 minuta.
Poslužite uz pire od krumpira ili kuhanu rižu.
Ako vam je kikiriki slan, budite pažljivi sa začinima.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!