Lifestyle

#fitness

Nekoliko savjeta uz koje ćete izgraditi stražnjicu za kojom će se svaki muškarac okretati

Nekoliko savjeta uz koje ćete izgraditi stražnjicu za kojom će se svaki muškarac okretati
Thinkstock

Većina ne bi imala ništa protiv malo veće i tonirane stražnjice. Nije nemoguće ostvariti tu želju, samo treba znati što raditi, a evo što neka od najboljih imena fitness industrije preporučuju onima kojima je to cilj.

Morate uključiti gluteuse

Izgradnja jače i napetije stražnjice može zvučati jednostavno, ali ako cijeli dan provodite sjedeći za stolom, morat ćete se malo više potruditi.

Bivša profesionalna plesačica Louisa Drake kaže da poslovi vezani za radni stol oslabljuju mišiće.

"Veći dio dana provodimo sjedeći na stražnjici umjesto da je koristimo, što dovodi do ravnih, lijenih i nedovoljno korištenih gluteusa."

Pristupite svakom djelu stražnjice posebno

"Za snažnu i napetu stražnjicu morate raditi različite pokrete, a ne samo iskorake i čučnjeve", kaže trenerica Paola di Lanzo.

"Zapravo, jedna od najčešćih pogrešaka koje žene čine tijekom vježbanja donjeg dijela tijela je rad samo jednog pokreta", ističe te umjesto toga preporučuje izvođenje iskoraka i čučnjeva s varijacijama.

"Korištenje rada s jednom nogom također je ključno", naglašava ona. "Rad na najdubljim mišićima stabilizatora na vašim gluteusima dat će stražnjici zaobljeni izgled."

Izolacija glutealnih mišića također je ključna, kaže Paola.

"Uključite vježbe koje omogućuju izdvajanje gluteusa. Razmislite o podizanju težine kukovima, korištenju elastičnih traka, i vježbi magareći udarac", predlaže Paola.

Uvijek koristite dodatnu opremu

"Ako tražite rezultate, morate dodati otpor, bilo u obliku elastičnih traka ili utega", naglašava Paola. Iako će vas i tjelesna težina pokrenuti, stručnjaci savjetuju ulaganje u opremu za povećanje dobiti.

Uteg za gležanj također može pomoći u izgradnji i jačanju gluteusa.

"Ako uživate u dizanju utega, nemojte se bojati dizati teške terete, tako najbolje gradite snagu u stražnjici", dodaje trenerica.

"Dizanje teških utega nikada vas neće učiniti glomaznima i mišićavima ako slijedite strukturirani plan i jedete prema svojim ciljevima. Radite čučnjeve, iskorake i mrtvo dizanje pa polako dodajte malo težine svakoj sesiji, a rezultati će vas sigurno oduševiti", zaključuju fitness stručnjakinje.


Reci što misliš!