Lifestyle

ljetni gušti

Samo jedan mali trik dijeli vas od najfinije limunade koju ste probali

Samo jedan mali trik dijeli vas od najfinije limunade koju ste probali

Ništa ne osvježava kao ledena limunada, a poželite li je malo “začiniti”, u večernjim satima dodati joj možete i nešto votke, džina ili bijelog ruma te se poigrati sirupima od đumbira, višnje, jagode ili maline. Ubacite i pokoji listić metvice, bosiljka ili grančicu ružmarina - i dobit ćete piće kao iz kakvog bara.

No da biste "iscijedili" ono najbolje od limuna, potražite nešpricane plodove. Tako ćete moći iskoristiti i koru i dobiti senzacionalan napitak pun okusa i mirisa. Narežite limune na četvrtine i izmiksajte ih štapnim mikserom pa procijedite sok. Na 10 limuna možete iskoristiti šalicu šećera i 6 šalica vode. Sve promiješajte dok se šećer ne rastopi pa čuvajte u hladnjaku tri dana. Poslužite s ledom i kriškama limuna.

Želite li pak dobiti limunadu koja može dulje stajati u hladnjaku, napravite koncentrat. 

Trebat će vam 2 šalice šećera i 2 i pol šalice cijeđenog soka limuna. Zagrijte šećer i polovicu limunova soka pa miješajte dok se šećer ne rastopi, a sok proključa. Kad se sirup ohladi, pomiješate ga s ostatkom limunova soka i držite u hladnjaku. Na pola šalice koncentrata ulijte jednako toliko vode i ubacite koju kocku leda. Koncentrat može stajati do 3 tjedna u hladnjaku ili 5 mjeseci u zamrzivaču.


Reci što misliš!