Lifestyle

gastro

Maštoviti zalogaj: Što napraviti s patlidžanima?

Maštoviti zalogaj: Što napraviti s patlidžanima?
Pixabay

Tikvice i patlidžani čest su gost našeg ljetnog menija! I dok tikvice ubacujemo u sve moguće kombinacije, patlidžan nam je često onaj jedan element kod kojeg nam naprosto ponestaje inspiracije.

No, potpuno neopravdano, jer se patlidžani odlično uklapaju u razna jela; od musaka, pohanih i punjenih patlidžana do namaza i ajvara.

Složenac s patlidžanima

Patlidžani, rajčica i parmezan glavni su sastojci ovog ukusnog složenca. Parmigiana se može poslužiti kao predjelo, glavno jelo ili prilog. Zapravo se radi o vegetarijanskom jelu, ali ju možeš jesti i uz različite vrste mesa ili ribe. U nekim verzijama ovog jela koristi se mozzarella dok će se u većini recepata naći parmezan. Recept ti donose Sweety and spicy.

 


Reci što misliš!