
Moramo priznati kako čips i nije najzdravija opcija stoga smo vam mi odlučili predstaviti četiri genijalne ideje koje će zamijeniti čips. Jednako ukusne, ali puno zdravije opcije čipsa možete pronaći u nastavku.
Europsko prvenstvo je krenulo, a danas je pred nama još jedna
utakmica Hrvatske reprezentacija. Utakmicu je gotovo nezamislivo
gledati bez grickalica poput kikirikija, smokija ili pak,
omiljene grickalice većini, čipsa.
1. Čips od tikvica
Tikvicu je prvenstveno potrebno oprati, a zatim narezati na što
manje ploškice odnosno kolutiće. Ploške tikvice začinite s
maslinovim uljem, soli, paprom i češnjakom u granulama. Sve dobro
promiješajte te rasporedite na pleh za pečenje. Tikvice je
potrebno peći 20 minuta na 220 stupnjeva.
Zdrave
opcije za grickanje
2. Čips od batata
Batat je potrebno oguliti i narezati na tanke ploškice zatim ga
je potrebno začiniti s maslinovim uljem, soli, paprom i origanom.
Batat stavite na pleh za pečenje i ispecite ga na 220 stupnjeva
otprilike pola sata.
Zdrave
opcije za grickanje
3. Čips od kelja
Listove kelja je potrebno očistiti i narezati na sitnije komade.
Začiniti s maslinovim uljem, soli, paprom, slatkom crvenom
paprikom. Zatim je listove potrebno rasporediti na pleh i peći ih
na 220 stupnjeva na 10 do 15 minuta kako bi kelj postao hrskav.
Zdrave
opcije za grickanje
4. Čips od jabuke
Jabuke operite i narežite na tanke kolutove te ih pospite
cimetom. Jabuke pecite na 200 stupnjeva 30 minuta.
Zdrave
opcije za grickanje