savjeti
Kako se na prirodan način riješiti komaraca?
Ako vas stalno napadaju komarci, možete ih se riješiti i na prirodan način. Evo što vam u tome može pomoći.
Češnjak
Češnjak ima nekoliko svojstava koja odbijaju komarce. Da biste isprobali ovu metodu, možete zgnječiti nekoliko režnjeva češnjaka, a zatim ih skuhati u vodi. Otopinu ulijte u bočicu s raspršivačem i raspršiti je po sobi, garaži itd. Komarci će u nekoliko minuta nestati, a miris češnjaka će također vrlo brzo ispariti pa se ne morate brinuti za to.
Talog kave
Svatko od nas kod kuće ima kavu, a talog kave vam može pomoći da se riješite komaraca. Tamo gdje ima stajaće vode okuplja se veći broj komaraca, a sve što trebate je uliti talog kave u ustajalu vodu u svom okruženju. Jaja komaraca izronit će na površinu i uginuti jer nemaju kisika.
Ulje lavande
Komarci ne podnose miris ulja lavande pa to možete iskoristiti u svoju korist. Dovoljno je da rasprišite ulje lavande po domu, a možete ga nanijeti i na tijelo kako vas komarci ne bi ugrizli.
Menta
Osim što ne vole ulje lavande, komarci ne vole ni miris mente. Svježu mentu ili ulje od mente stavite u svoj dom kako biste se riješili komaraca. Možete i posaditi samu biljku kako biste imali dugoročno rješenje protiv ovih insekata.
Pivo i alkohol
Komarci ne podnose miris alkohola. Dovoljno je da u sobu stavite čašu piva ili nekog drugog alkohola pa će se komarci sami udaljiti, piše Apartment guide.
Izdvojeno
-
Dvanaesto kolo AdmiralBet ABA lige u četvrtak otvaraju Zadar i Borac Mozzart. Momčad iz Čačka prošle je godine tijesno slavila na Višnjiku, rezultatom 79:80, nakon što je Luka Božić promašio šut za pobjedu.
-
Rentlio, zadarska hospitality-tech tvrtka specijalizirana za razvoj tehnoloških rješenja u turizmu koja broji četrdeset zaposlenika, odnijela je čak četiri prestižne nagrade na dodjeli priznanja za najbolje poslodavce u Hrvatskoj.
-
10. prosinca 2024. godine održana je 27. sjednica Vijeća Grada Nina s 24 točke dnevnog reda.
-
Turistička je zajednica Zadarske županije organizirala okupljanje renomiranih chefova, sommeliera, predstavnika ključnih institucija, stručnjaka i iskusnih turističkih djelatnika
Reci što misliš!