recept
Bez paljenja pećnice: Bijeli kolač koji i sladoled baca u drugi plan
Visoke temperature i upaljena pećnica mnogima nisu poželjna kombinacija. Međutim, čak i na visokim temperaturama volimo se zasladiti nečim super ukusnim.
U takvim situacijama, kada na visokim temperaturama poželimo pojesti nešto slatko, napravljeno vlastitim rukama, idealna opcija su kolači za koje nije potrebno paliti pećnicu.
Recept za jedan takav kolač na svom je blogu objavila Nataša Pralica, a prenosi Zadovoljna. Radi se kremastom, bijelom kolaču bez pečenja koji je, kaže Nataša, nakon prvog zalogaja teško prestati jesti.
Čak i sladoled zbog ovog kolača pada u drugi plan, a za njegovu izradu bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
PODLOGA
– 500 g mljevenog petit keksa
– 200 g margarina ili maslaca
– 200 ml mlijeka
KREMA
– 600 ml mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 4 žlice šećera
– 300 ml vrhnja za šlag
ŠLAG ZA SLAGANJE
– 150 ml vrhnja za šlag
DEKORACIJA
– 150 g bijele čokolade
– 50 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
1. Prvo pripremite kremu da se može hladiti dok radite ostalo.
2. U zdjeli pomiješajte puding od vanilije, šećer i 200 ml mlijeka.
3. Preostalo mlijeko ulijte u lonac i stavite kuhati.
4. Kada zakipi sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljeni puding.
5. Sve zajedno vratite kuhati.
6. Vruću kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
7. Za to vrijeme pripremite podlogu.
8. U veću zdjelu dodajte mljeveni keks i u sredini napravite udubinu.
9. Nastavite dodavati istopljeni margarin ili maslac i mlijeko.
10. Sastojke pomiješajte, a zatim rukom nastavite sjedinjavati.
11. Pripremljenu smjesu prstima rasporedite na dno kalupa dimenzija 21 x 36 cm.
12. Podlogu stavite u hladnjak dok krema ne bude gotova.
13. Nakon što se krema ohladila uklonite foliju te ju izradite mikserom.
14. Posebno izmiksajte vrhnje za šlag.
15. Pripremljeni šlag dodajte u kremu i sve sjedinite.
16. Kremu rasporedite preko podloge i stavite u hladnjak.
17. Izradite vrhnje za šlag i rasporedite preko kreme, stavite u hladnjak.
18. Za dekoraciju preko bijele čokolade (izlomljene ili u kapljicama) prelijte vrhnje za šlag.
19. Otopite u mikrovalnoj ili na pari.
20. Kada se ohladi rasporedite na kolač.
21. Sve zajedno vratite u frižider da se kolač stegne i ohladi.
I to je to. Za slučaj da vam neki dio nije jasan, pogledajte i Natašin video recept, a ovaj i brojne druge ukusne recepte možete pronaći i na blogu Natašine slastice.
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
-
Ove subote, 14. prosinca, Zadar će oživjeti u šarenilu uniformi, plesu i ritmovima mažoret glazbe!
Reci što misliš!