#krenizdravo
Odličan razlog zbog kojeg ćete u buduće smrzavati limun
Nova znanstvena studija je dokazala kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, preveniraju i snažno zaustavljaju razvoj stanica raka, posebno raka dojke!
Znanstvenici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smijete baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne koru!
Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna!
Osim antikancerogenog djelovanja, cijeli limun pomaže pri oslobođanju tijela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, učinkovit je protiv internih parazita i crva, regulira krvni tlak, djeluje kao antidepresiv, te je odličan u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.
Osim očitih zdravstvenih razloga, na sljedeći način ćete uživati kao nikad do sad u njegovom predivnom cjelovitom okusu, posebno kori:
Jednostavno je, uzmite neprskani limun (ako nemate provjereni domaći, kupite organski bio limun u većim trgovinama ili trgovinama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete cijeli, a možete i na kriške).
Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – naribajte!
Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, juhe, žitarice, rezance, omiljeno piće ili na/u bilo što drugo.
Ono što ćete doživjeti je sasvim novi okus u kojem će vaši jezični pupoljci uživati, a tijelo zahvaljivati – zdravljem, piše realfarmacy.com.
Izdvojeno
-
Dvanaesto kolo AdmiralBet ABA lige u četvrtak otvaraju Zadar i Borac Mozzart. Momčad iz Čačka prošle je godine tijesno slavila na Višnjiku, rezultatom 79:80, nakon što je Luka Božić promašio šut za pobjedu.
-
Rentlio, zadarska hospitality-tech tvrtka specijalizirana za razvoj tehnoloških rješenja u turizmu koja broji četrdeset zaposlenika, odnijela je čak četiri prestižne nagrade na dodjeli priznanja za najbolje poslodavce u Hrvatskoj.
-
10. prosinca 2024. godine održana je 27. sjednica Vijeća Grada Nina s 24 točke dnevnog reda.
-
Turistička je zajednica Zadarske županije organizirala okupljanje renomiranih chefova, sommeliera, predstavnika ključnih institucija, stručnjaka i iskusnih turističkih djelatnika
Reci što misliš!