Lifestyle

recept

Počastite se savršeno hrskavim krumpirima baš svaki put

Počastite se savršeno hrskavim krumpirima baš svaki put

Volite hrskave pečene krumpire, ali muku mučite kako ih napraviti? Donosimo odličan recept.

Amaterska kuharica Jessica iz Australije na Facebooku je podijelila recept prema kojem će ispasti savršeno hrskavi.

Vrijeme pripreme je oko sat i pol, a evo kako ih korak po korak napraviti:

1. korak: Krumpire ogulite i izrežite na četvrtine.

2. korak: Kuhajte ih na štednjaku oko 20 minuta da omekšaju.

3. korak: Izbockajte polovice krumpira vilicom da dodatno omekšaju. U lim za pečenje ulijte biljno ulje ili stavite pačju mast, pa ga stavite zagrijavati u pećnicu.

4. korak: Polovice krumpira dobro protresite u cjediljki, kako bi im površina postala neravna. Upravo zahvaljujući tome bit će hrskavi.

5. korak: Posolite i popaprite krumpire te ih bacite na vruću masnoću u lim za pečenje i promiješajte, da se masnoća uhvati na svaku stranu.

6. korak: Pecite ih na 200°C oko 30 minuta na jednoj strani, zatim ih okrenite i pecite još toliko na drugoj strani.

Za uspjeh i hrskavost ključni su bockanje vilicom, lupanje u cjediljki i začinjanje uljem, solju i paprom, ističe Jessica koja je za predstavljeni recept dobila na stotine pohvala.


Reci što misliš!