Lifestyle

recept

Idealno za večeru: Hrskavi pomfrit s češnjakom i sirom

Idealno za večeru: Hrskavi pomfrit s češnjakom i sirom

S vremena na vrijeme treba unijeti promjenu u kuhinju, isprobati neko novo jelo, začin ili način pripreme. U nastavku recept za jedan od omiljenih priloga, pripremljen na novi način

4 velika krumpira
2 jušne žlice maslinovog ulja
1 čajna žlica češnjaka u prahu
1 čajna žličica timijana (može i ružmarina)
4 jušne žlice parmezana
2 jušne žlice svježe nasjeckanog peršina
sol po ukusu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva i narežite krumpire u obliku pomfrita. U veliku zdjelu stavite narezane krumpire i dodajte maslinovo ulje. Pomiješajte i na to dodajte češnjak u prahu, timijan ili ružmarin te sol. Miješajte dok se začini na krumpirima ne ujednače.

Izvadite krumpire iz posude i ravnomjerno ih posložite na pladanj za pečenje koji ste ranije prekrili papirom za pečenje.  Ostak ulja i začina sačuvajte za kasnije.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 30 minuta. Nakon 15 minuta izvadite krumpire i okrenite ih. Kad su pečeni vratite ih u posudu s maslinovim uljem i začinima te dodajte parmezan i peršin.

Ponovo stavite krumpire na pladanj za pečenje i vratite u pećnicu na 10-ak minuta kako bi se parmezan rastopio. Izvadite iz pećnice i poslužite, piše 24sata.


Reci što misliš!