sočan ručak
Recept: Pileće bijelo meso u umaku od vina
Sočno bijelo meso koje se jednostavno priprema.
Sastojci:
– 4 komada pilećeg bijelog mesa
– 50 g brašna
– sol, biber
Sos:
– 150 g maslaca
– 1 glavica crvenog luka
– bijeli luk
– 50 g graška
– 3 žlice soka od limuna
– sol, biber
– bijelo vino
Priprema:
Pileće bijelo meso razrezati na pola i svaki komad stanjiti čekićem za meso. Pripremiti brašno i začine, uvaljati meso u smjesu i pržiti na srednje vrelom ulju oko tri minute ili dok meso ne porumeni.
Omotati u foliju da zadrži svježinu dok pripremate umak.
Za umak odvojiti 50 g maslaca i otopiti u posudi na umjerenoj temperaturi. Ispržiti isjeckani luk na maslacu, pa dodati bijeli luk.
Zatim dodati grašak, limunov sok i malo bijelog vina. Pustiti da se sve lagano dinsta dok višak ne ispari, oko pet minuta.
Smanjiti temperaturu na najmanje i dodati preostali maslac dok se sasvim ne otopi. Na kraju začiniti solju i biberom.
Meso možete poslužiti uz špagete i sezonsku salatu.
Izdvojeno
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Vjerojatno ste čuli da nije dobro za probavni sustav, no je li stvarno tako? Dobra vijest je da pijenje kave na prazan želudac nije nužno loše za vas, a vaš se želudac obično može prilagoditi i zaštititi.
-
Utakmica 17. kola HNL-a između nogometaša Istre 1961 i Šibenika je bila protkana brojnim prilikama i preokretima, a na kraju je završila bez pobjednika 3-3 (1-2).
Reci što misliš!