Trik za slasno pečenje:
Četiri sastojka s kojima ćete transformirati obične mrkve u prefino jelo
Mrkve su nezaobilazan dio brojnih hrvatskih hladnjaka. No rijetko kad one su zvijezde kulinarskih kombinacija. Donosimo vam recept u kojem će to korjenasto povrće napokon zablistati.
Da biste transformirali obične mrkve u najfinije jelo, potrebna
su vam tek četiri sastojka: ekstradjevičansko maslinovo
ulje, ljuti umak, javorov sirup i sol. Ako nemate javorova
sirupa, zamijeniti ga možete i medom.
Sastojci:
8 mrkvi
2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
2 žlice javorova sirupa
1 žlica umaka od čili papričica po želji
sol po želji
Pripreme:
1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
2. Očistite mrkve, narežite ih na manje komade i
stavite u zdjelu.
3. Prelijte preko mrkvi maslinovo ulje, javorov sirup, čili
papričice i sol. Dobro utrljajte sastojke u mrkve.
4. Prebacite mrkve na lim za pečenje.
5. Pecite u pećnici oko 30 minuta, odnosno dok ne omekšaju i
dobiju lijepu smeđu boju.
6. Poslužite toplo kao prilog uz mesno pečenje po
želji. Dobar tek!
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
-
Ove subote, 14. prosinca, Zadar će oživjeti u šarenilu uniformi, plesu i ritmovima mažoret glazbe!
Reci što misliš!