gastro
Jednostavan recept za omiljenu slasticu s oblatnama
Dolaze gosti a u kući nemate ništa slatko? Oblatne su rješenje.
Sastojci:
1,5 litra mlijeka
1 kg šećera
100 gr margarina
50 gr čokolade
2 žlice kakaa
oblatne
Priprema:
Mlijeko i šećer staviti u dublju posudu da se kuha, pojačati temperaturu da prokuha, a pažljivo miješati na ne iskipi.
Smanjiti temperaturu da fil za oblatne lagano kuha i povremeno miješati da ne zagori. Kad vam odgovara gustoća fila koja se kuhao dodati margarin čokoladu i kakao, pa neka se kuha još 5 minuta da se ujedini. Vrijeme potrebno da se fil zgusne je oko 2 sat, iako ovisi o mlijeku i temperaturi na kojoj kuhate pa može trebati i duže.
Fil za oblatne je gotov kada izvadite malo na tanjur, a smjesa se razdvaja kada prođete žlicom kroz nju. Kao na videu ispod.
Oblatnu staviti na ravan stol i premazati toplim filom pa preko fila staviti oblatnu i tako mazati dok se ne potroši fil, oblatnu prekriti papirom, staviti ravan kalup preko oblatne i nešto teško da se bolje spoji.
Izdvojeno
-
Grad Benkovac je kroz provedbu Intervencijskog plana s ciljem rješavanja problematike stambenog zbrinjavanja svojih građana tijekom 2023. godine izgradio 2 stambene zgrade u ulici Plemena Lapčana na Kaštelu u Benkovcu.
-
U petak, 13. prosinca, na dan Sv. Luce, u Koncertnoj dvorani braće Berse s početkom u 19 sati, adventsko pripovijedanje - "Ferali u noći- priče koje nose svjetlo".
-
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena na Crkvenom kod kućnog broja 11.
-
Dalmatinska pjesma i klapski zvuk dobit će posebno mjesto na ovogodišnjem Adventu u Zadru uz nastup Matea Grgata, tenora iz malog mjesta Otok u Dalmatinskoj zagori.
Reci što misliš!