
Za palačinke je uvijek dobro vrijeme i one su uvijek dobra ideja. Možemo ih jesti u svim obrocima, od doručka do deserta.
Pred vama su palačinke koje se tope u ustima. U glavnoj ulozi je
pirovo brašno.
SASTOJCI
- 400 ml bademovog mlijeka
- 4 jaja
- 20 g otopljenog kokosovog ulja
- 300 g pirovog brašna
- malo soli
- 150 ml mineralne vode
- korica od pola limuna
- aroma vanilije
- malo ulja za pečenje
PRIPREMA
- Pjenjačom umutiti jaja, bademovo mlijeko i kokosovo ulje,
- Dodavati postepeno pirovo brašno, sol i mineralnu vodu, sve
pjenjačom ručno umiješati, - Dodati naribanu koricu od pola limuna i aromu vanilije koja
ujedno daje i slatkoću, - Palačinke peći na zagrijanoj tavi na malo kokosovog ulja i
poslužiti uz namaz po želji,



