Lifestyle

#astro

Zodijak zna zašto ostajete u toksičnoj vezi

Zodijak zna zašto ostajete u toksičnoj vezi

Vaš horoskopski znak može vam pomoći da shvatite zašto ostajete s vašom drugom polovicom, iako vam se čini da je vaš odnos loš, što vam može pomoći da bolje sagledate stvari.

Idemo vidjeti zašto svaki znak Zodijaka ostaje u vezi, iako podsvjesno zna da je kraj.

Ovnovi ostaju u toksičnoj vezi jer ne žele pretrpjeti gubitak

Kada je riječ o emotivnoj vezi, Ovnovi više vole juriti za „plijenom“, osim ako ne naiđu na nekog stvarno posebnog, a onda se potpuno posvete izgradnji te veze, u želji da sve funkcionira kako treba.

Međutim, Ovnovi vole biti stalno u pravu, čak i kada znaju da nisu i zato im je teško priznati da je veza na rubu ili je već propala.

Kako su po prirodi tvrdoglavi, nije im lako odustati od veze koja nije više ono što je nekada bila. Mogu ostati sa svojim partnerom iako nisu sretni, samo zato što nisu spremni priznati osobni poraz.

Bik ostaje u lošoj vezi jer ne voli promjene

Za Bika, promjena je jedna od najstrašnijih stvari. Neki znakovi Zodijaka mogu s velikim pouzdanjem krenuti u nepoznato, ali Bik nije ta vrsta osobe. On voli znati što ga čeka s druge strane prije nego što skoči i to važi za njegov osobni, profesionalni i ljubavni život.

Bikovi neće napustiti posao, ako nemaju drugu opciju i neće raskinuti s nekim, dok nemaju plan za život nakon raskida.

Bikovi ostaju u toksičnoj vezi jer se boje promjena. Možda zvuči glupo, ali radije bi bili u neugodnoj ili tužnoj vezi, nego da je prekinu i suoče se s nepoznatim. Bez obzira na to što je kraj, za njih će sve ostati isto, sve dok ne budu spremni priznati sebi da je vrijeme da to nazovu onako kako zaista jest.

Blizanci ostaju u lošoj vezi jer vole povezanost

Iako Blizanci visoko cijene svoju slobodu čak i u ozbiljnoj vezi, vole se čvrsto povezati s osobom do koje im je zaista stalo. Sve dok se njihova veza ne temelji na svakodnevnoj rutini, oni su sretni. Kada veza uđe u kolotečinu i počne ih gušiti, poželjet će iz nje izaći što je prije moguće.

Međutim, kako im je teško prihvatiti da odnos s emotivnim partnerom nije više toliko zabavan i uzbudljiv kao nekada, još uvijek neće moći pustiti partnera da ode. Čak i ako ih partner emotivno povređuje, neće se željeti odreći povezanosti koju su ostvarili.

Kada su zajedno, može biti sasvim očigledno da veza ne funkcionira. Ali, kada su odvojeni, Bikovi će održavati bar odnos bar preko socijalnih mreža. Može biti komplicirano kada i kako riješiti takav odnos, ali Bikovi moraju sami shvatiti što ih čini sretnim.

Rak ostaje u toksičnoj vezi jer je odan

Rak je osjetljiv i nema ništa loše u tome. Rakovi imaju emocionalne potrebe koje moraju zadovoljiti i zato pažljivo biraju emotivnog partnera. Rakovi su svjesni da nije lako pronaći nekoga tko će učiniti da se osjećaš cijenjeno i voljeno, te im je zbog toga teško zamisliti život bez te osobe, bez obzira u što se veza na kraju pretvorila.

Ostaju s partnerom, iako se možda u toj vezi osjećaju povrijeđeno, jer ne žele da taj odnos ima nesretan kraj.

U jednom trenutku, to je bila osoba koja je brinula za njega i učinila da se osjeća važnim. Iako se ta dinamika promijenila, postoji dio Raka koji jednostavno ne može napustiti tu vezu, a to je onaj dio koji se nada da će se stvari preokrenuti i da će ponovo biti sretni.

Lav ostaje u lošoj vezi jer zna duboko voljeti

Lavovi vole biti u vezi jer imaju veliko srce i mnogo ljubavi za pružiti, a svoje emotivne partnere mudro biraju. Oni žele znati da je to osoba s kojom će moći podijeliti svoj život i koja će im pružiti isto toliko ljubavi koliko su oni spremni dati.

Lavovi nemaju problem s tim da se zauzmu za sebe kada se osjete povrijeđeno. Ali da napuste voljenu osobu, to je već malo teže.

Lav će ostati sa svojim partnerom, iako nije sretan u vezi, zato što još uvijek gaji duboke osjećaje prema toj osobi. Čak i ako nisu tehnički zajedno, može im biti teško da nastave dalje, a prije nego što su spremni pustiti vezu da umre. Prekid veze i nastavak samostalnog života mora biti njegova odluka.

Djevica ostaje u lošoj vezi jer ne želi donositi ishitrene odluke

Djevica nije tip osobe koja može donositi brze i impulzivne odluke, pogotovo kada je u pitanju ljubavni život. Međutim, ponekad se može odnositi prema romantičnoj vezi kao da je poslovna, ako se tako osjeća sigurnije tijekom povezivanja s nekim.

Ako primijete da je njihovoj vezi došao kraj, Djevice mogu započeti poslovni način komunikacije kako bi spasile izgubljeno. One ne vole neuspjehe i zato ostaju u toksičnoj vezi. Kada na poslu neki projekt krene loše, Djevica je ta koja ide u kontrolu štete kako bi ga pokušala spasiti i vratiti na pravi put. Isto važi i za emotivnu vezu.

Djevica će pokušati ispraviti stvari, čak i ako je možda bolje prekinuti odnos odmah. Možda će konačno doći do te odluke, ali je na Djevicama da istraže sve mogućnosti prije nego što prihvate da je vrijeme da puste vezu i da krenu dalje.

Vaga ostaje u toksičnoj vezi jer želi završetak kao u bajci

Jedan od glavnih ciljeva u životu Vaga je da nađu bajkovitu ljubav. Život za njih nije potpun, ako nisu u vezi s nekim tko čini da se osjećaju kompletnim, voljenim i posebnim.

Prvo upoznavanje je uvijek uzbudljivo. Sada, kada je veza ušla u rutinu, manje je vjerojatno da će ustati i otići, ako stvari postanu loše. Vage će istrpjeti povremeno emotivno povređivanje zato što se veći dio vremena osjećaju komforno u blizini te osobe i nije u njihovoj prirodi da se svađaju ili suprotstavljaju.

Drugi razlog zbog kojeg ostaju je taj što se i dalje nadaju da će ipak pronaći sreću koja traje zauvijek. Vage znaju da veze imaju svoje uspone i padove i nadaju se da je da to samo prolazni trenutak i da će se stvari opet popraviti, ako ostanu u vezi.

Škorpion ostaje u toksičnoj vezi jer vjeruje u posvećenost

Škorpionima je teško otvoriti se prema drugima i izraziti što osjećaju, jer nije ugodno biti izložen i ranjiv. Kada pronađu nekog pored koga se osjećaju sigurno i voljeno, žele se čvrsto držati za tu osobu i ne mogu zamisliti život bez nje. Osim toga, ta osoba zna sve njegove tajne.

Škorpion može ostati u vezi, iako je emotivno povrijeđen, samo zato što se plaši da neće naći nekog poput te osobe. Dugo mu je trebalo da se otvori i da tu osobu pusti u svoj život, a razbijanje veze bi značilo da svoje srce ponovo treba zaključati.

Osim toga, Škorpion može biti vrlo posesivan. Pustiti emotivnog partnera da ode znači da će ga imati netko drugi, a Škorpion nije osoba koja tako lako prepušta stvari.

Strijelac ostaje u toksičnoj vezi jer daljina čini da zaboravi loša vremena

Samo zato što voli imati svoju slobodu u vezi, za Strijelca to ne znači da nema srce puno ljubavi i naklonosti.

Strijelac ostaje u vezi, iako je emotivno povrijeđen, jer odlazak znači da će stalno razmišljati o svom emotivnom partneru. Svaki put kada ode u kupovinu namirnica ili doručkuje u omiljenom kafiću ili je na putu, neizbježno je da mu se partner vrati u misli.

Tako njegov um iskrivljuje kakav je odnos zapravo bio i može čak uvjeriti sebe da je veza bolja, nego što zaista jest.

Jarac ostaje u toksičnoj vezi jer se drži nade

Samo zato što su intelektualno pametni, to ne znači da Jarac ne pravi iste greške kao i svi. Kada Jarac pronađe nekoga tko se divi njegovoj motivaciji i odlučnosti da uspije, kao i njegovom stavu „prvo posao“, čvrsto će takvu osobu prigrabiti.

Lijepo je znati da se nije potrebno mijenjati da biste bili nečiji izbor. To je tako kada se kaže glasno, ali rasuđivanje izlazi kroz prozor kada srce počne suditi.

Jarac će ostati u lošoj vezi jer se boji da više neće naći sličnu vezu. Zato se toj vezi okreće iznova i iznova, nadajući se da će taj put biti bolje i drugačije.

Vodenjak ostaje u toksičnoj vezi jer je pravi prijatelj

Da bi odnos zaista uspio, Vodenjak gradi prijateljski temelj, a prije nego što se može dogoditi bilo što romantično. U tome nema ništa loše, ali je za Vodenjaka važno da upamti kako mozak ne može biti jedini kome će se obratiti kada je potrebna pomoć, jer i srce ima važnu ulogu.

Vodenjak će ostati u vezi, iako se loše osjeća u njoj, samo zato što njihovo prijateljstvo nikada nije dovedeno u pitanje. Naravno, prijatelj nikada ne treba povrijediti osobu do koje mu je stalo, ali je Vodenjaku neophodno da sam otkrije da mora u glavi razdvojiti vezu i prijateljstvo.

Za Vodenjaka možda je emotivna veza završena, ali prijateljstvo nije.

Ribe ostaju u toksičnoj vezi jer vjeruju u ljubav

Ribama je veza s emotivnim partnerom neophodna, jer vjeruju i osjećaju da su sve njihove tajne, ranjivost, strahovi i snovi – sigurni s tom osobom. Zašto bi ikada tražili nekog drugog kada su našli su u toj jednoj osobi sve što su ikada mogli poželjeti.

Ribe ostaju u lošoj vezi jer njihov znak, koji predstavlja dvije ribe koje plivaju u suprotnim smjerovima, znače da mogu biti istovremeno i vrući i hladni.

Ribama se jednog trenutka čini kao da je riječ o vezi kada su se počeli zabavljati, a već sljedećeg trenutka će se osjećati povrijeđeno i željet će izaći iz te veze što je prije moguće. Um i osjećaji stalno igraju neke trikove s Ribama i teško im je znati kojem dijelu da vjeruju.


Reci što misliš!