#gastro
Može li brže: Ukusni i aromatični kotleti s medom
Čak i ako nisi ljubitelj svinjetine, ovaj bi ti se recept mogao svidjeti!
Nekoliko minuta u tavici i kratko pečenje u pećnici, a zatim i umakanje u divan i ljepljiv umak... To je sažetak postupka pripreme ovog jela, a ni sama priprema nije puno dulja. Za pola sata možeš bez problema ispeći meso i napraviti prilog, što ove kotlete čini idealnim ručkom.
Posluži kotlete uz rižu, krumpir, povrće iz woka, sezonsku salatu...
Sastojci:
- 4 svinjska kotleta s kostima
- 2 žlice maslaca
- 60 ml balzamičnog octa
- 3 žlice meda
- 2 režnja češnjaka
- ½ žličice sušenog origana
- ½ žličice sušenog bosiljka
- ½ žličice sušenog timijana
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Posoli i popapri kotlete.
- Rastopi maslac u velikoj tavici na srednjoj vatri. Dodaj kotlete i peci dvije do tri minute sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju. Premjesti u pećnicu i peci desetak minuta.
- Pomiješaj balzamični ocat, med, češnjak, origano, bosiljak i timijan u maloj tavici na srednjoj vatri. Posoli i popapri. Kad proključa, smanji vatru i pusti da umak krčka pet minuta kako bi se zgusnuo.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!