Lifestyle

astrologija

Razdoblje Vodenjaka: Postignuće, ispunjenje nada i besmrtnost

Razdoblje Vodenjaka: Postignuće, ispunjenje nada i besmrtnost
Daniel Eskridge

Planeti su u razdoblju Vodenjaka poredani vrlo zahtjevno. U ovom razdoblju, čak će pet planeta prolaziti kroz znak Vodenjaka – Sunce, Venera, Jupiter, Saturn i Merkur (koji će 31.01. okrenuti retrogradno), čineći kvadrat, najgori aspekt s Marsom i Uranom u Biku.

Tako da će sve biti prepuno poteškoća, prepreka, zastoja, nervoze, eksplozivnosti, potresanja. Uzdrmat će se u nama sve ono što je loše, negativno i što nas koči. Ali ako uspješno ovladamo lekcijama, odbacimo ono za što smo fiksirani i dopustimo transformaciju, nagrada je velika, upravo ona – Zvijezde.

U utorak, 19.01., u 21.40 sati, Sunce je ušlo u znak Vodenjaka čime je započela vladavina ovog znaka. Svim Vodenjacima želim sretan rođendan! Tarot karta Zvijezde simbolizira ovaj znak, a nju sam izvukla i kao kartu koja predstavlja 2021. godinu. S obzirom da mi je ovo i inače najdraža karta, red je da napišem nešto o njoj.

Tarot karta Zvijezda označava uspjeh, karizmatičnost, slavu, besmrtnost, inspiraciju, blistavi izgled, spiritualni rast, liberalnost, ispunjenost, maštu, smirenost, vjeru, nadu, povezanost sa božanskim, optimizam. Utjecaj ove karte je nadasve pozitivan, ukoliko se postavlja pitanje odgovor je da, odnosno ispunjenje.

Ova karta predstavlja višu razinu čovjeka, onu božansku, a prikazana je obično kao žena koja izlijeva vodu iz vrčeva, jednako kao i simbol Vodenjaka, vodonoše koji izlijeva darove ljudima i čovječanstvu. Iznad žene nalaze se zvijezde, sedam manjih i jedna velika, što predstavlja sazviježđe Plejada. U ezoteriji se ovo sazviježđe smatra našom dušom, njenim ispunjenjem i sjajem. Ali, da bi došli do simbolike Zvijezde potrebno je proći kroz transformaciju četiri fiksna znaka.

Sazviježđe Plejada smješteno je na području Bika, fiksnog znaka, jednako kao što je i Vodenjak fiksan. Međutim da bi došli do duše i upili svjetlost zvijezda, te ostvarili ispunjenje koje donosi karta Zvijezde, potrebno je proći transformaciju nas samih kroz još jedan fiksni znak – Škorpion. A poticaj na transformaciju dat će Sunce kojim vlada Lav, četvrti fiksan znak.

Dakle, da bi se uspeli do Plejada koje se nalaze u sazviježđu Bika, prvo se mora ovladati suprotnim znakom Škorpiona i njegovom simbolikom. Životinja škorpion najniža je faza i simbolika znaka Škorpion, to su ljudski životinjski nagoni. Škorpion je životinja koja ima kliješta, koja joj u simboličkom smislu služe za kopanje po psihi i vlastitoj nutrini, dok ne dođe do najtamnije sjenke.

Škorpion je jedina životinja koja može, kao i čovjek, izvršiti samoubojstvo. Ovdje se radi o ubijanju vlastitih životinjskih nagona i pokušaja uzdizanja svijesti na višu razinu. Kad uspijemo ubiti životinju, nagone u nama, sljedeća simbolika znaka Škorpion je Zmija. Ona predstavlja onu koja odbacuje staru ljušturu i doživljava transformaciju.

Ono što nas tjera na transformaciju je unutarnja svjetlost, Sunce, kojim vlada još jedan fiksan znak – Lav. Zmija predstavlja i kundalini, koji je sklupčan ali se budi. Sljedeća faza prikaza znaka Škorpiona je Orao koji nosi zmiju u svojim kandžama. To je simbolika kundalini koja počinje letjeti prema gore. Zmija je na neki način još grabežljivica, ali, leteći s Orlom postaje i nebesko biće.

Idući prikaz znaka Škorpiona je izranjanje Feniksa iz pepela, to je inicijacija, novo rođenje. Najviša simbolika Škorpiona je prikaz Golubice, oslobođene duše. Golubice jesu Plejade i kad se duša oslobodi, kad se zavrte i počnu funkcionirati svih sedam čakri (7 zvijezda), možemo se podići u nebeski svijet pa se vratiti u znak Bika i znak Vodenjaka, te spoznati simboliku Plejada. Znak Bika je znak koji je najviše vezan za zemlju, za materiju, a u njemu su smještene nebeske sestre Plejade. Čovjek na zemlji je most između neba i zemlje, duha i materije.

Cijela ova priča govori o onoj staroj poslovici “preko trnja do zvijezda”, jer bez odbacivanja neželjene ljušture, mijenjanja ponašanja i želje za transformacijom, ne možemo niti doseći svjetlost zvijezda.

Planeti su u razdoblju Vodenjaka poredani vrlo zahtjevno. U ovom razdoblju, čak će pet planeta prolaziti kroz znak Vodenjaka – Sunce, Venera, Jupiter, Saturn i Merkur (koji će 31.01. okrenuti retrogradno), čineći kvadrat, najgori aspekt s Marsom i Uranom u Biku. Tako da će sve biti prepuno poteškoća, prepreka, zastoja, nervoze, eksplozivnosti, potresanja.

Uzdrmat će se u nama sve ono što je loše, negativno i što nas koči. Ali ako uspješno ovladamo lekcijama, odbacimo ono za što smo fiksirani i dopustimo transformaciju, nagrada je velika, upravo ona – Zvijezde.

U ovom razdoblju, dakako, najteže će biti fiksnim znakovima – Bikovima, Lavovima, Škorpionima i samim Vodenjacima (kao i onima koji imaju naglašeni neki od tih znakova). A najsretniji će biti, oni koji će najlakše doći do Zvijezda – Blizanci i Vage, te Strijelci i Ovnovi (kao i oni koji imaju naglašen neki od tih znakova).

Irena Dumančić Baranja


Reci što misliš!