Lifestyle

fit kantun

Zašto ne trebate prestati vježbati bez obzira na to što teretane ne rade?

Zašto ne trebate prestati vježbati bez obzira na to što teretane ne rade?

Bez obzira na to što trenutno sportski objekti ne rade, vježbanje bi trebalo biti dio vaše tjedne rutine.

U našim životima često se dogodi neka prekretnica, čak i za ljude koji su tjelesnu aktivnost učinili svojim životnim poslom, zbog koje prestajemo vježbati.

Većini ljudi provođenje vremena u teretani može biti jako dosadno,a sada je i nemoguće pa je važno pronaći način vježbanja u kojem istinski uživate. To će vam promijeniti sve jer više nećete za cilj imati obaviti vježbu, već ćete vježbanje obavljati kako biste bili sretniji.

Trudite se uživati u vježbi. Razmišljajte o različitim načinima kretanja u kojima uživate. Ples, preskakanje vijače, šetnja, penjanje, klizanje, gimnastika kod kuće, svi ovi oblici vježbanja imaju jednu zajedničku stvar - krećete se.

Vježbanje vas čini sretnima, a to je najbolji način da u život unesete endorfine i zdravlje.

Koristite trening kao alat za resetiranje uma. Što postajemo stariji, sve više stvari povećava naš stres. Vježbanje djeluje kao sidro koje nam pomaže ustaliti se u nemirnom moru. Kad radite, počinjete razmišljati o svojoj budućnosti i o svemu što može poći po zlu. Zato je vježbanje stvar tijekom koje praznite svoj um i ne razmišljate ni o čemu te tako smanjujete stres. Fitness je mentalno sredstvo, prije nego što je fizičko.

Uspješnost treninga ne mora se nužno odrediti s time koliko ste se na kraju umorili, već koliko se dobro, nakon toga, osjećate i koliko se dobro možete kretati u svakodnevnom životu, znajući da pazite i činite dobro za svoje tijelo uravnotežujući snagu njegovih mišića i raščišćujući svoj um.


Reci što misliš!