Lifestyle

Svaki ima svoju omiljenu

Koja je vrsta kave idealna za vaš horoskopski znak

Koja je vrsta kave idealna za vaš horoskopski znak
Pixabay

Vaš horoskopski znak vam, osim informacija o poslu i ljubavi, može otkriti i koja vrsta kave je za vas.

Za mnoge ne postoji ništa bolje od šalice kave i pripreme iste. Također, trgovine s raznim vrstama kave u mnogima bude uzbuđenje i ljudi će nerijetko dati malo više novaca kako bi ta šalica užitka bila kvalitetna. No, znate li kakvu kavu trebate piti? Možda mislite da je espresso idealan za vas, a zapravo to baš nije tako. Astrologija je umiješala svoje prste u ovo i otkrila koja kava je najbolja za vas - prema horoskopskom znaku, prenosi MBG.

Ovan - obični espresso
Neovisni, strastveni, jaki Ovnovi trebaju upravo takvu kavu, a koja bolje pristaje tom opisu nego espresso? Ako imaju puno obaveza, popit će i dupli.

Bik - Americano
Americano kava zapravo ima puno toga zajedničkoga s Bikovima - jaki su i pouzdani. Ovaj napitak sastoji se od kave i vode, ali ako želite malo slađi okus dodajte mlijeko.

Blizanci - dirty chai latte
Blizanci ne mogu birati između čaja i kave ujutro, pa zašto ne bi spojili oboje? Dirty chai latte napitak je od crnog čaja, s dodatkom mlijeka, šećera i dvije šalice espressa.

Rak - cappuccino
Ovi kućni tipovi, nježni i blagi uvijek biraju nešto što će ih umiriti i što nije prejako. Ukusni cappuccino idealan je izbor pogotovo ako ima dodatnu pjenu ili mlijeko - i to zobeno. Vole se umotati u dekicu i uživati u napitku.

Lav - latte napitak u skladu s godišnjim dobom
Dramatični, otvoreni i uvijek u trenu - Lavovi će prvi isprobati sezonske napitke s kavom poput onog s bundevom u jesen, kokosom u ljeto, pepermintom u zimu i slično. Dakle, latte napitak sa sezonskim dodatcima njihov je odabir.

Djevica - zlatno mlijeko
Što manje kofeina, to bolje - ovo pravilo vrijedi za Djevice kojima bi najbolji izbor bio popularni i zdravi napitak 'zlatno mlijeko'. Kave gotovo uopće i nema, a evo kako se priprema. Skuhajte klasični espresso, ali jako malo količinu. Dodajte puno mlijeka, najbolje bi bilo neko biljno. Žličicu kurkume i crni papar. Sve dobro pomiješajte i uživajte.

Vaga - cortado
Vage vole balans, a taj pojam točno opisuje Cortado napitak. Espresso pomiješan s približno jednakom količinom toplog mlijeka koje se priprema na pari, pa nije jako pjenasto kao u drugim napitcima. Manja doza kofeina u ovom toplom napitku Vagi će dati energiju potrebnu za dan.

Škorpion - ristretto
Tvrdoglavim i hrabrim Škorpionima pristaje ristretto kava. Kratki espresso koji se radi s manje vode i nešto je manje gorak od klasičnog odlična je doza energije ovom znaku.

Strijelac - 'flat' bijela kava
Lagana na želudac, a opet dovoljna da ih razbudi, Strijelcima je 'flat' bijela kava najbolji izbor. Ima nešto manje mlijeka od obične bijele kave, pa je samim time i doza kofeina veća.

Jarac - bijela kava
Ozbiljan i neovisan Jarac trebao bi odabrati latte, odnosno bijelu kavu koja skoro uopće ni nema kofeina, jednostavna je i lagana.

Vodenjak - macchiato
Originalni i uvijek svoji Vodenjaci bi trebali piti macchiato - klasični espresso s dozom pjene od mlijeka.

Ribe - mocha
Ribe će uživati u mocha napitku - kava s dodatkom čokolade - koji će ih umiriti i zasitit njihovu emotivnu dušu.


Reci što misliš!