Lifestyle

nera crnčić

Budite iskreni prema sebi i prestanite se uspoređivati

Budite iskreni prema sebi i prestanite se uspoređivati

Želiš uživati u vlastitom napretku i osobnom razvoju i radosti? Tada se makni se od uspoređivanja. Tvoja je priča jedinstvena! Uspoređivanje daje osjećaj slabosti, nemoći. S uspoređivanjem nazaduješ. Pretvori uspoređivanje u motivaciju.

Zastani na trenutak i prestani uspoređivati svoj rad na sebi i svoj uspjeh s tuđim. Učinit ćeš si veliku uslugu. I to onaj tren čim prestaneš uspoređivati svoj prvi korak s nečijim 20. poglavljem rada na osobnom i spiritualnom razvoju.

Uspoređivanje daje osjećaj slabosti, nemoći. S uspoređivanjem nazaduješ. A kada nazaduješ, da vjerojatno si logično zaključio, ne napreduješ.

Stoga ne uzimaj si snagu, vrijeme, zdravlje i energiju.

Kada dopustiš da uspoređivanje tobom ovlada umanjuješ vlastite sposobnosti i vrijednosti. To ti zaista nije potrebno.

Tvoje kvalitete, način i brzina osobnog razvoja su samo tvoji. Zato je bespotrebno poklanjati energiju i uspoređivati se s nekim ili nečim.

Uspoređivanje nije tvoja gaža

Želiš uživati u vlastitom napretku i osobnom razvoju i radosti? Tada se makni se od uspoređivanja. Tvoja je priča jedinstvena, kao i nečija tko je na 15. poglavlju svog uspjeha.

Zato prestani uspoređivati svoju unikatnost, jedinstvenost s tuđom. Uspoređivenje te udaljeva od istinskog unutarnjeg mira, sreće, ljubavi i blagostanja.

Zapravo uspuređivanje te udaljava od svega čemu težiš.

Umjesto toga, evo jedan mali savjet. Pretvori uspoređivanje u motivaciju.

Motivacijom ćeš zapravo uvidjeti, kako fantastično može biti dok radiš na sebi.

Inspiriraj se radije drugima, da ne upadneš u zamku uspoređivanja i žaljenja nad svojim životom.

Motivacija piše prekrasne priče

Zaista piše prekrasne priče. O otkrivanju strasti, vlastite vrijednosti, boljitka, napretka. Dok uspoređivanje je zaista manje sretan potez koji si ne trebaš priuštiti.

Jedinstven si ti i tvoja postignuća. Zato na tren zastani i pogledaj kako daleko si dogurao radom na osobnom i spiritualnom planu.

Naravno sjeti se da tvoja jedinstvenost, tu ne prestaje te da uz motivaciju i inspiraciju samo dalje raste.


Reci što misliš!