Lifestyle

Blagdansko zagrijavanje

Recept za najfiniji liker od jaja i ruma

Recept za najfiniji liker od jaja i ruma
shutterstock

Tradicionalno se služi u SAD-u i Kanadi, a riječ je o kaloričnom napitku u koji idu najmirisniji božićni začini...

Provedite blagdane sa stilom ispijajući liker od jaja i ruma (eng. Eggnog), koji se tradicionalno služi u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Riječ je o utješnom (i kaloričnom) napitku koji obuhvaća najmirisnije božićne začine, vrlo se lako priprema i pije.

Sastojci:
1 litra mlijeka
10 žumanjaka
300 g šećera
250 ml ruma
400 g slatkog vrhnja
4-5 klinčića
1 čajna žličica mljevenog cimeta
2 žlice ekstrakta od vanilije
½ čajne žličice muškatnog oraščića

Priprema:

1. Pomiješajte mlijeko, klinčiće i cimet, stavite tekućinu u lonac, pa ju ugrijte na najlaganijoj vatri oko pet minuta.

2. U odvojenoj zdjeli dobro istucite žutanjke i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu, pa im polako dodavajte toplo mlijeko.

Prebacite cijelu smjesu u lonac i kuhajte na umjerenoj temperaturi oko tri minute dok se smjesa ne zgusne. Imajte na umu da napitak ne smije zavriti.

3. Procijedite tekućinu od klinčića i pustite da ohladi. U ohlađenu tekućinu dodajte slatko vrhnje, ekstrakt od vanilije, muškatni oraščić i rum. Dobro ohladite u hladnjaku prije posluživanja.

Ovako pripremljen božićni koktel možete držati u hladnjaku desetak dana. Živjeli!


Reci što misliš!