Lifestyle

Ukusno, a zdravo

Kolač koji se ne peče, već blenda. A zbog kofeina idealan je i kao stimulans

Kolač koji se ne peče, već blenda. A zbog kofeina idealan je i kao stimulans

Jedini problem je - dočekati da se ohladi!

Ovaj brownie koji se ne peče nego se blenda i gotov je začas, idealan je kao zdravi desert, a još bolji kao preworkout - bogat je energijom ali ima i kofeina koji je poznat kao stimulans.

Probajte, nećete se razočarati.

SASTOJCI

  • 170 g badema
  • 230 g ocijeđenih datulja (prethodno namočenih preko noći ili barem par sati)
  • 20 g kakaa u prahu
  • 120 g maslaca od badema
  • 1/2  žličice arome vanilije
  • 3 žlice espressa ili jake kave
  • Mali prstohvat soli

PRIPREMA

  • Datulje namočite u mlaku vodu večer prije ili par sati prije pripreme ovog deserta. Zatim ih ocijedite i izvažite 230 g.
  • Bademe sameljite u jakom kuhinjskom blenderu, tako da dobijete brašnastu teksturu. Zatim dodajte ocijeđene datulje, maslac od badema, kavu, aromu vaniije, prstohvat soli i kakao.
  • Sve dobro izblendajte u kompaktnu smjesu, dok se ne poveže (par puta zaustavite blender i sastružite sadržaj prema oštricama, ukoliko je potrebno da bi se sve bolje povezalo).
  • Smjesu raširite na silikonski lim ili lim obložen papirom za pečenje veličine oko 20x15 cm. Poravnajte površinu te stavite na tri sata u zamrzivač da se brownie stisne.
  • Pola sata prije posluživanja, stavite kolač u hladnjak. Režite kocke veličine po želji te poslužite uz kavu i uživajte. Poželjno držati u zamrzivaču do posluživanja jer se na sobnoj temperaturi brzo otopi tj. razmekša.