Lifestyle

Jedite svaki dan

Mandarina, dar prirode: snižava kolesterol, jača imunitet i štiti od dijabetesa

Mandarina, dar prirode: snižava kolesterol, jača imunitet i štiti od dijabetesa

Mandarina je jesensko voće koje se dobro skladišti i može ostati svježa cijelo hladno razdoblje. Mi smo je navikli koristiti kao hranu za osvježenje, ali mandarina nudi i druge pogodnosti koje vam mogu itekako koristiti.

Mandarina ima prepoznatljivi miris, a asocira na toplinu doma. Bogata je vitaminom C, pomaže u održavanju vitke linije, štiti imunitet u sezoni prehlada i jako je ukusna.

Mandarinu se preporučuje jesti svaki dan jer je idealna namirnica za jačanje imuniteta, ali i za vitku liniju. Sastavom je vrlo slična naranči jer je bogata kalijem, folnom kiselinom, magnezijem, bakrom, vitaminima A i C, vitaminima B skupine, kalcijem, cinkom i željezom.

Sprječavanje pretilosti

Istraživanja su pokazala da kožica mandarine sadrži hranjive spojeve koji učinkovito snižavaju kolesterol, a hranjiva tvar koja je skrivena u mandarinama sprječava pretilost te nudi zaštitu od ateroskleroze i dijabetesa tipa 2.

Idealna je za pripremu obroka jer se može koristiti u raznim jelima, posebice u svježim voćnim salatama, a sok mandarine možete koristiti u pripremi kolača i jela od tjestenine. Sok od mandarine može se koristiti i u pripremi jela s ribom i piletinom.