mljac!
Quesadille s jajima su idealan doručak
Quesadille s jajima su idealan doručak za vikend, a da budu što ukusnije poslužit će trik poznatog francuskog kuhara...
Michelinov chef, Francuz Nicolas Abello iz restorana L'Appart u New Yorku inspiraciju vuče iz klasičnih francuskih recepata kojima daje moderan štih. Jedno od njegovih omiljenih jela koje može poslužiti za doručak vikendom ili kakvo druženje s prijateljima je francuska quesadilla – tortilja za ljubitelje sira. Za pripremu ne treba više od 20 minuta.
Sve što trebate je pripremiti jaja, mladi luk, maslac, mlijeko ili vrhnje, tortilju i dovoljno sira koji će se lijepo rastopiti.
„Tajna slasti je u jajima. Najprije rastopite maslac na tavi pa dodajte sjeckani luk. Prije nego luk potamni ulijte mješavinu jaja, soli i papra s malo vrhnja ili mlijeka pa pecite na jakoj vatri neprestano miješajući“, kaže chef.
Za jaja će vam trebati najviše tri minute, a zatim ih prebacite u posebnu posudu. U velikoj tavi zagrijte tortilju i okrenite je. Zatim dodajte velikodušnu količinu naribanog sira i jaja pa preklopite tortilju i nastavite je peći oko minutu do dvije na slabijoj vatri. Poslužite s omiljenim umakom ili povrćem poput rajčice i paprike.
U tortilju, osim jaja i sira možete dodati i na kockicu narezanu pečenu piletinu ili šunku, kukuruz, grah ili sjeckane ljute papričice.
Izdvojeno
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
-
U prvom subotnjem susretu 17. kola HNL-a, u Kranjčevićevoj ulici, nogometaši Lokomotive su s 3-1 (3-1) pobijedili Dinamo i time produbili krizu aktualnog prvaka.
-
U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u petak su održane dvije svečane promocije prvostupnika različitih struka.
Reci što misliš!