Ukusno, a zdravo
Domaća pašteta od tunjevine očarat će vas jednostavnom pripremom i neodoljivim okusom
Paštetu od tune nesvjesno uvijek kupujemo. No, kad jednom spoznate činjenice da je možete kod kuće sami vrlo jednostavno napraviti i da može biti još ukusnija, teško da ćete više ikada za njom posegnuti u trgovini.
Zbilja, priprema ne može biti jednostavnija, okus je kao onaj pravi, a to da je home made je još najbolje u cijeloj stvari. Evo što vam treba i otkuda krećete.
SASTOJCI
- 250 g tune iz konzerve
- 125 g sirnog namaza
- žličica senfa
- 1/2 žličice kapara
- žlica sjeckanog peršina
- režanj češnjaka
- žlica limunovog soka
- himalajska sol
- papar
PRIPREMA
Tunu izvadite iz konzerve i dobro ocijedite ulje. U posudu stavite sirni namaz, tunu, kapare i senf te sve skupa dobro izmiješajte i isjeckajte štapnim mikserom.
Potom, dodajte kapare, protisnuti režanj češnjaka, peršin, limunov sok, sol i papar i sve ponovno izmiješajte štapnim mikserom dok ne dobijete homogenu, kompaktnu, mazivu smjesu.
Svoju domaću paštetu od tune poslužite uz kakav tostirani ili domaći kruh. Ostatak paštete slobodno pohranite u staklenku, u hladnjaku je možete čuvati do maksimalno tri dana.
Vezane vijesti
-
Odličan je za ljubitelje gin-tonika, a lako se priprema kod kuće.
-
Ovo je doručak za one koji su ujutro uvijek u gužvi, nevezano uz to rade li od doma ili putuju na posao...
-
Uz pile ispecite krumpire ili skuhajte mlince.
-
Nema problema - savršen čokoladni božićni kolač sprema se vrlo jednostavno i brzo, pa isprobajte ovaj recept.
Izdvojeno
-
Taksisti dobivaju svoju “osobne kartice”: Vrijediti će pet godina, provjeravati će se niz kriterija
-
Dođite u Glazbenu zbirku Gradske knjižnice Zadar u ponedjeljak 16. prosinca na Božićni kviz!
-
Na osunčanom Trgu Petra Krešimira IV u Pagu održan je svečani doček Svete Lucije, zaštitnice svjetla, koji je privukao brojne građane i posjetitelje.
-
Reci što misliš!