#gastro
Zapečeni kaul odmah će postati vaš novi omiljeni prilog
Čak i ako niste ljubitelj cvjetače (kaula), ovaj bi vam recept mogao promijeniti mišljenje...
Aktivno ćete u pripremi sudjelovati samo minutu, dvije, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica. Pripremite lim i vrećicu sa zatvaračem, cvjetaču i začine i napravite prilog dostojan uređenog nedjeljnog stola.
Osim kao prilog, ova će ukusna cvjetača biti i dobra grickalica. Poslužite uz umak po želji, poput kombinacije vrhnja i odabranih začina.
Sastojci:
- 1 cvjetača
- Žlica kumina
- Žlica mljevene crvene paprike
- Žličica crnog papra
- ½ žličice soli
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Odrežite donji dio cvjetače, maknite listove i razdvojite cvjetove.
- Stavite cvjetove u plastičnu vrećicu sa zatvaračem, ulijte ulje, ubacite začine i protresite.
- Rasporedite cvjetove po limu prekrivenom papirom za pečenje i pecite otprilike 25 minuta. Okrenite cvjetove jednom tijekom pečenja.
- Ugasite pećnicu i pustite da cvjetača odstoji unutra još desetak minuta.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!