Lifestyle

#gastro

Zapečeni kaul odmah će postati vaš novi omiljeni prilog

Zapečeni kaul odmah će postati vaš novi omiljeni prilog

Čak i ako niste ljubitelj cvjetače (kaula), ovaj bi vam recept mogao promijeniti mišljenje...

Aktivno ćete u pripremi sudjelovati samo minutu, dvije, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica. Pripremite lim i vrećicu sa zatvaračem, cvjetaču i začine i napravite prilog dostojan uređenog nedjeljnog stola.

Osim kao prilog, ova će ukusna cvjetača biti i dobra grickalica. Poslužite uz umak po želji, poput kombinacije vrhnja i odabranih začina.

Sastojci:

  • 1 cvjetača
  • Žlica kumina
  • Žlica mljevene crvene paprike
  • Žličica crnog papra
  • ½ žličice soli
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Odrežite donji dio cvjetače, maknite listove i razdvojite cvjetove.
  3. Stavite cvjetove u plastičnu vrećicu sa zatvaračem, ulijte ulje, ubacite začine i protresite.
  4. Rasporedite cvjetove po limu prekrivenom papirom za pečenje i pecite otprilike 25 minuta. Okrenite cvjetove jednom tijekom pečenja.
  5. Ugasite pećnicu i pustite da cvjetača odstoji unutra još desetak minuta.

Reci što misliš!