Lifestyle

mljac

Recept za super ukusne a brze kiflice - bez kvasca!

Recept za super ukusne a brze kiflice - bez kvasca!
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kiflice bez kvasca, gotove za 30 minuta.

Sastojci:

- 250 g glatkog pšeničnog brašna
- 125 g svježeg kremastog sira 
- 1 jaje
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml mlijeka
- 3 žlice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- sjemenke za posipavanje

Priprema:

U dublju posudu prospite brašno s praškom za pecivo, dodajte sol, izmiješajte i dodajte svježi sir, pa sve još jednom dobro izmiješajte.

U manju posudu odvojite bjelanjak i dobro ga umutite, potom dodajte mlijeko i maslinovo ulje i još malo promiješajte.

Dodajte to u posudu s brašnom i sirom, pa rukama umijesite glatko, mekano tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna.

Tijesto razvaljajte u krug, pa ga izrežite na 16 trokutova. Svaki zarolajte od šireg dijela prema užem (možete ih i puniti), pa poredajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite žumanjkom pomiješanim s mlijekom i pospite sezamom, makom illi suncokretovim sjemenkama.

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, pa pecite 25 do 30 minuta.

Dobar tek!


Reci što misliš!