savršeni pomfrit
Sedam zakona za pečenje hrskavih, sočnih krumpirića
Savršeni pomfrit možete ispeći u pećnici, bilo na papriru za pečenje ili rešetci, a najbolje ga je poslužiti s kiselkastim umacima kako biste dobili što više okusa...
Zamrznuti krumpirići odličan su prilog kad nam treba brzinsko rješenje, a ako slijedimo trikove kuhara, mogu biti još ukusniji.
Bez gužve u limu
Krumpirići iz pećnice mogu biti hrskavi izvana, a meki iznutra. Odlučite li se na tu metodu, stavite ih u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i to u jednom sloju tako da „nema gužve“. Kako bi bio hrskav ne treba dodavati previše ulja. Ulje možete uliti u bočicu s raspršivačem i pošpricati ga prije pečenja. Uvijek ga stavite u prethodno dobro zagrijanu pećnicu.
Tajna hrskavosti
Krumpiri će biti hrskavi i ako ih umjesto u limu, ispečete na rešetci ispod koje stavite posudu kako ne biste imali previše posla s čišćenjem pećnice. Upalite ventilator kako bi vrući zrak mogao neprestano strujati između krumpirića.
Prirodni pojačivači okusa
Kiseline u umacima služe naglašavanju ostalih okusa. Stoga, poslužite krumpiriće uz kakav umak uz dodatak limuna ili octa. Kiseli krastavci ili ljuto-kiseli umak odličan su dodatak. Pazite da ne pretjerate s količinom umaka kako ne bi bili gnjecavi.
Pravi trenutak za sol
Začine poput soli i papra najbolje je dodati netom nakon vađenja krumpira iz pećnice. Ako su vrući, začini će lakše zalijepiti za krumpiriće, a okus će biti bolji.
Poučak o čuvanju u hladnjaku
Uvijek kada možete, potrošite cijelo pakiranje u jednom pečenju. Ostavite li načetu vrećicu u zamrzivaču veći je rizik od stvaranja kristala koji će pokvariti okus. Višak iz vrećice najbolje je prebaciti u posudu koja se može dobro zatvoriti.
Više okusa
Granule češnjaka, mljevena ljuta ili slatka paprika, kao i pokoja kap aromatiziranog ulja čine značajnu razliku u okusu krumpirića. Pred kraj pečenja možete dodati i naribanu mozzarellu ili neki drugi, topivi sir – pa i poslužiti uz višak umaka bolognese.
Trik s pivom
Napravite brzinsko tijesto od šalice brašna i začina te dodajte jedno jaje i izmiješajte. Polako ulijte i oko šalice piva miješajući dok ne dobijete fino tijesto u koje umočite krumpiriće kako bi bili još hrskaviji nakon pečenja, piše Punkufer.hr.
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!