Lifestyle

antioksidans

Evo kako vam višnje mogu utjecati na zdravlje

Evo kako vam višnje mogu utjecati na zdravlje
Pixabay

Višnje su jako dobre za zdravlje iz više razloga. Alkalne su pa neutraliziraju kiselost u tijelu i sprječavaju želučane tegobe i druge probavne smetnje te daju vašem tijelu energiju.

Sezona je višanja, ukusnog voća koje je odličan antioksidans, a pomaže i u borbi protiv starenja te je odličan saveznik u borbi protiv peruti.

Smrznute ili konzervirane višnje su odličan antioksidans, no ne mogu se usporediti sa svježe ubranima pa je sad savršeno vrijeme da uživate u sezoni ovog kiselo slatkog i jako zdravog voća. Korisne tvari ne gube se nakon uobičajenog procesa prerade, tako da i smrznute ili konzervirane višnje imaju antioksidativnu vrijednost.

Jedna porcija višanja ili trešanja vam daje tri grama vlakana, što može pomoći u poticanju bakterija u crijevima i podržavanju zdravog imunološkog sustava. Trešnje također smanjuju stres, a svojim antioksidacijskim i protuupalnim svojstvima mogu pomoći i kod simptoma artritisa.

Višnje su jako dobre za zdravlje iz više razloga.  Alkalne su pa neutraliziraju kiselost u tijelu i sprječavaju želučane tegobe i druge probavne smetnje te daju vašem tijelu energiju.

Višnje su jedno od rijetkih vrsta voća koje sadrži melatonin – prirodan hormon koji regulira san. Prije spavanja popijte čašu čistog višnjinog soka. To će vam omogućiti dubok, neprekidan i opuštajući san.

Čaj od peteljki višanja pomaže kod izbacivanja pijeska iz mokraćnih kanala, celulita, impotencije, bubrežnih bolesti i kroničnog kašlja. Lišće višnje se može koristiti u beauty rutini, a pomaže kod peruti i otečenih kapaka.


Reci što misliš!